Információk a vágólap használatáról

Objektumok kivágása

A kivágás törli a kiválasztott objektumokat a rajzból, és a Vágólapon tárolja őket. Ezáltal lehetővé vált az objektumok más programokba történő beillesztése.

Objektumok másolása

A Vágólap segítségével a rajzok egy részét vagy egészét át lehet másolni más alkalmazásokba. Az objektumokat vektoros formátumban másolja, amely megtartja a nagy felbontást a másik alkalmazásban is. A Vágólapon tárolt információ ezután más programokba is beilleszthető.

Megjegyzés: Ha a második objektum be van ágyazva, akkor az eredeti rajz frissítése nem frissíti a másik programba beágyazott másolatot.

Objektumok beillesztése

A különböző alkalmazások eltérő belső formátumokat alkalmaznak a Vágólapon lévő információ tárolására. Amikor objektumokat másol a Vágólapra, a program minden lehetséges formátumban menti a kapcsolódó információt. Ha a Vágólap tartalmát beilleszti egy rajzba, a program azt a formátumot használja, amely a legtöbb információt tartotta meg.

Felülírhatja ezt a beállítást, és konvertálhatja a beillesztett információt AutoCAD formátumba.

Az objektumok színe nem változik a Vágólapra másolás során. A fehér háttér elé beillesztett fehér objektumok például nem lesznek láthatók. A WMFBKGND és a WMFFOREGND rendszerváltozók használatával megadható, hogy a más alkalmazásokba beillesztett metafájlok esetében a háttér vagy az előtér átlátszó legyen-e.

A VGIRBEILL parancs segítségével hivatkozott vagy beágyazott objektumként beszúrhatja a rajzba a vágólap tartalmát. Ha a beillesztett információt AutoCAD formátumba konvertálja, akkor a program az objektumot blokkreferenciaként illeszti be. A beillesztett információ módosításához a blokkreferenciát a SZÉTVET paranccsal alkotóelemeire kell szétvetni. Amikor egy, a Vágólapon tárolt Windows metafájlt konvertál AutoCAD formátumba, az objektum veszíthet a léptékbeli pontosságából. A megfelelő lépték megtartásához mentse az objektumokat az eredeti rajzban blokként (BLOKKDEF), majd illessze be azokat az AutoCAD programba a BEILL parancs segítségével.