Átmenet lap (Sraffozás és átmenet párbeszédpanel)

SRAFFOZ (parancs) Keres: Válassza a Beállítások opciót a promptban

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Szín

Azt adja meg, hogy a sraffozás határát monokróm vagy kétszínű simítással kell-e kitölteni.

Egy szín

Olyan kitöltést ad meg, amely sima átmenetet használ egy szín és egy megadott világosság (a szín és a fehér keveréke) vagy egy szín és egy megadott árnyalat (a szín és a fekete keveréke) között. (GFCLRSTATE rendszerváltozó)

Két szín

Olyan kitöltést határoz meg, amely két szín közötti átmenetből áll. (GFCLRSTATE rendszerváltozó)

Színminták

Megadja az átmenetes kitöltés színét (vagy egy, vagy két színt). Kattintson a Tallózás gombra [] a Szín kiválasztása párbeszédpanel megjelenítéséhez, ahol kiválaszthat egy AutoCAD színindex (ACI), true color vagy egy színkatalógus színt. (GFCLR1 és GFCLR2 rendszerváltozó)

Árnyalás és Világos csúszka

Meghatározza a világos árnyalatot (a kiválasztott színt keveri fehérrel) vagy a sötét árnyalatot (a kiválasztott színt keveri feketével), amelyet felhasznál egy kitöltéshez. (GFCLRLUM rendszerváltozó)

Átmenet Minták

Rögzített mintákat jelenít meg az átmenetes kitöltéshez. Ezek a minták egyenes söprésű, gömbszerű és parabolikus elemeket tartalmaznak.

Tájolás

Megadja az átmenet szögét és azt, hogy szimmetrikus legyen-e.

Középen

Szimmetrikus átmenet-konfigurációt ad meg. Ha ez az opció nincs kiválasztva, a kitöltés alulról felfelé és jobbról balra történik, azt az illúziót keltve, mintha egy fényforrásból esne a fény az objektumra. (GFSHIFT rendszerváltozó)

Bezárt szög

Megadja az átmenet szögértékét. A megadott szögérték az aktuális FKR-hez viszonyított érték. Ez az opció független a sraffozási minta megadott szögétől. (GFANG rendszerváltozó)