VISSZA (parancs)

Visszavonja a parancsok hatását.

Keres

A VISSZA megjeleníti a parancs vagy rendszerváltozó nevét a parancspromptnál, így jelezve, hogy visszalépett arra a pontra, ahol a parancsot használta.

Megjegyzés: A VISSZA parancsnak nincs hatása néhány parancsra és rendszerváltozóra, beleértve azokat, amelyek egy ablakot vagy rajzot nyitnak meg, zárnak le vagy mentenek, információt jelenítenek meg, megváltoztatják a grafikus kijelzőt, újragenerálják a rajzot vagy más formátumba exportálják a rajzot.

A következő promptok jelennek meg.

A visszavonni kívánt műveletek száma

Visszafordítja az előző műveletek megadott számát. Ez ugyanazt eredményezi, mint a v többszörös megadása.

Automatikus

Egy makróban (például egy menümakróban) a parancsokat egyetlen műveletté csoportosítja, amelyek így egyetlen V paranccsal visszavonhatók.

Az automatikus VISSZA nem érhető el, ha a Vezérkés opciót kikapcsolta vagy korlátozta a VISSZA funkciót.

VEzérlés

Korlátozza vagy kikapcsolja a VISSZA parancsot.

Megjegyzés: Az Auto, Kezdet, és Jel opciók nem hozzáférhetők, ha előzőleg a Nincs vagy az Egy opciót kiválasztotta. Ha a VISSZA parancsot azalatt próbálja meg futtatni, hogy az ki van kapcsolva, a rendszer bekéri egy vezérlési opció újbóli beírását.
Mind

Bekapcsolja a teljes VISSZA parancsot.

Semmi

Kikapcsolja a V és VISSZA parancsot, és visszavon minden VISSZA parancs-információt, amely a szerkesztés munkafolyamata során előzőleg lett mentve.

Egy

A VISSZA parancsot egyetlen műveletre korlátozza.

Egyesít

Meghatározza, hogy a több egymást követő nagyítás és eltolás parancs kombinálódjon-e egyszerű műveletként a vissza és előre műveletek szempontjából.

Megjegyzés: A menüből indított eltolási és zoomolási parancsokat a program nem kombinálja; ezek mindig külön műveletek maradnak.
Fólia

Azt szabályozza, hogy a fólia panelműveleteit a program egyetlen Vissza műveletté fogja-e össze.

Kezdete, Vége

Egymás utáni műveleteket sorozattá csoportosít. A Kezdete opció megadása után minden egymást követő művelet e sorozat részévé válik addig, míg a Vége opciót nem használja. Amíg a csoport aktív, a visszavonás kezdete megadása befejezi az aktuális sorozatot és újat kezd. A VISSZA és a V a csoportosított műveleteket egyetlen műveletként kezeli.

Ha a visszavonás kezdetét a vége visszavonása nélkül adja meg, a Szám opció használata meghatározott számú parancsot von vissza, de nem túl a kezdőponton. Ha a kezdőpont elé akar visszamenni, a Vége opciót kell használnia még akkor is, ha a sorozat üres. Ugyanez érvényes a V parancsra. A Jel opció által elhelyezett jelzés eltűnik a VISSZA csoporton belül.

Jel, Hátra

A Jel opció jelet illeszt a visszavonás információba. A Hátra opció az ezen jelig végzett minden műveletet visszavonja. Ha egyenként vonja vissza a műveleteket, a program figyelmezteti, amikor eléri a jelet.

Tetszőleges számú jel helyezhető el. A Hátra opció jelenként halad hátrafelé és eltávolítja a már elhagyott jeleket. Amikor a Szám opciót használja több művelet visszavonására, akkor a VISSZA megáll, ha egy jelhez ér.

Ez minden szerkesztést érvényteleníteni fog. Rendben?
(Akkor jelenik meg, ha nem található jel a Vissza műveletek alatt)

Írja be az igen választ az aktuális munkamenetben beírt összes parancs visszavonásához. Írja be a nem választ a Vissza művelet kihagyásához.