MÉRETFOLYTAT (parancs)

Méretet hoz létre a korábbi vagy egy kiválasztott méret segédvonalától kezdődően.

Keres

A legutóbb létrehozott hossz-, szög- vagy koordinátamérettől vagy egy kiválasztott méretsegédvonaltól kezdve automatikusan hoz létre további méreteket. A program automatikusan igazítja a méretvonalakat.

Ha nem jött létre méret az aktuális szakaszban, a program egy hossz-, koordináta- vagy szögméret kiválasztását kéri a folytatni kívánt méretezés meghatározásához. Itt láthatja egy folytatni kívánt szögméretezés példáját.

Alapértelmezés szerint a láncméret méretstílusa az előző vagy a kiválasztott méretezésből öröklődik. A DIMCONTINUEMODE használatával az aktuális méretstílus alkalmazására módosíthatja az alapértelmezést.

A következő promptok jelennek meg.

Válasszon folytatni kívánt méretet
Hossz, koordináta vagy szög méretet ad meg. Egyébként a program átlépi ezt a promptot, és az aktuális munkaszakaszban utoljára létrehozott méretobjektumot használja.
Második segédvonal kezdőpontja

Ha a bázisméret hossz vagy szög, ez a prompt jelenik meg. Az AutoCAD a folytatott méret második segédvonalának kezdőpontját használja a következő méret kezdőpontjaként. A szöveg megjelenését az aktuális méretezési stílus határozza meg.

Miután kiválasztott egy folytatni kívánt méretezést, ismételten megjelenik az Adja meg a második segédvonal kezdőpontját prompt. A parancs befejezéséhez nyomja le az Esc billentyűt. Másik hosszméretnek, koordinátaméretnek vagy szögméretnek a folytatott méret bázisaként történő felhasználásához nyomja le az Enter billentyűt.

Objektum helye

Ha a bázisméret koordináta, ez a prompt jelenik meg. Az alapméret végpontját használja a folytatott méretek végpontjaként; promptot kap a következő objektum helyhez. Miután kijelölte egy objektum helyét, a program megrajzolja a folytatni kívánt méretezést, és ismételten megjelenik az Adja meg az objektum helyét prompt. A parancs befejezéséhez nyomja le az Esc billentyűt. Másik hosszméretnek, koordinátaméretnek vagy szögméretnek a folytatott méret bázisaként történő felhasználásához nyomja le az Enter billentyűt.

Vissza

Visszavonja a parancs futása során utoljára létrehozott méretet.

Válasszon

A program a folytatni kívánt hossz-, koordináta- vagy szögméret megadását kéri. Egy folytatni kívánt méret kiválasztása után a program újra megjeleníti az Adja meg a második segédvonal kezdőpontját promptot vagy az Adja meg az objektum helyét promptot.

A parancs befejezéséhez nyomja le kétszer az Enter billentyűt, vagy nyomja le az Esc billentyűt.