MÉRETÍV (parancs)

Ívhossz méretet hoz létre.

Keres

Az ívhosszméretek egy ív vagy íves vonalláncszakasz hosszát határozzák meg. Az ívméretek segédvonalai merőlegesek vagy sugárirányúak lehetnek. Vagy a méretszöveg felett, vagy a méretszöveg előtt megjelenik egy ív jel.

A következő promptok jelennek meg.

Ív vagy íves vonalláncszakasz
Megadja a méretezendő ívet vagy íves vonalláncszakaszt
Ívhossz méret elhelyezése
Meghatározza a méretvonal elhelyezését és a méret-segédvonalak irányát. Az ívhosszméretek egy ív vagy íves vonalláncszakasz hosszát határozzák meg. Az ívméretek segédvonalai merőlegesek vagy sugárirányúak lehetnek. Vagy a méretszöveg felett, vagy a méretszöveg előtt megjelenik egy ív jel.
Bszöveg

Megjeleníti a helyi szövegszerkesztőt, amellyel a méretszöveget módosíthatja. Speciális karakterek és szimbólumok megadásához lehetőség van a Unicode karakterláncok vagy vezérlőkódok használatára. Lásd: Vezérlőkódok és különleges karakterek.

Ha a méretstílusban az alternatív mértékegységek megjelenítése nincs bekapcsolva, akkor a szögletes zárójelek ([ ]) segítségével jeleníthetők meg.

A generált méretek megjelenését az aktuális méretezési stílus határozza meg.

Egy vagy többsoros szöveg

Testre szabja a méretszöveget a parancspromptnál. A lemért méretezésméret csúcsos zárójelek között jelenik meg.

Ha a generált értéket is meg szeretné jeleníteni, használjon csúcsos zárójelet (< >). Ha a méretstílusban az alternatív mértékegységek megjelenítése nincs bekapcsolva, akkor szögletes zárójelek ([ ]) segítségével jeleníthetők meg.

A méretszöveg tulajdonságai az Új méretstílus, a Méretstílus módosítása és a Méretstílus felülírása párbeszédpanel Szöveg lapján állíthatók be.

Bezárt szög

A méretszöveg szögét módosítja.

Részleges

Csökkenti az ívhosszméret hosszát.

Mutató

Mutatóobjektumot ad hozzá. Ez a beállítás csak akkor jelenik meg, ha az ív (vagy ívszakasz) nagyobb mint 90 fok. A mutatót sugár irányban rajzolja meg a program, és a méretezett ív középpontja felé mutat.

Mutató nélkül

Még a mutató létrehozása előtt megszakítja a Mutató opciót.

A mutató eltávolításához törölje az ívhossz méretet, majd hozza újra létre a mutató beállítás nélkül.