Információk az elrendezési nézetablakokról

Az elrendezési nézetablakok a modelltérbeli nézeteket megjelenítő objektumok. Az elrendezéseken a papírtérben hozza létre, léptékezi és helyezi el.

Az egyes elrendezéseken egy vagy több elrendezési nézetablak hozható létre. Az egyes elrendezési nézetablakok olyanok, mint a modell megadott méretarányú és tájolású nézetének képernyői.

Elrendezési nézetablakok létrehozása

Amikor az MNÉZET paranccsal hoz létre új elrendezési nézetablakot, több módon adhatja meg az abban megjeleníteni kívánt nézetet:

Megjegyzés: Fontos, hogy az elrendezési nézetablakokat a saját fóliájukon hozza létre. Ha készen áll a rajz nyomtatására, kikapcsolhatja ezt a fóliát az elrendezés határvonal nélküli megjelenítéséhez.

Elrendezési nézetablakok módosítása

Az elrendezési nézetablakok létrehozását követően szükség szerint módosítható annak mérete, tulajdonságai, illetve a méretaránya és az elhelyezése is.

Megjegyzés: Mivel ezek objektumok, az elrendezési nézetablakokon szerkesztési parancsokat is használhat, például a MÁSOL, a MOZGAT és a RADÍR parancsokat.

Zárolt elrendezési nézetablakok

A véletlen eltolás és zoomolás megakadályozása érdekében mindegyik elrendezési nézetablak rendelkezik egy Megjelenítés rögzítése tulajdonsággal, amely be- vagy kikapcsolható. Ezt a tulajdonságot a Tulajdonságok palettáról, egy elrendezési nézetablak kiválasztásakor megjelenő helyi menüről és a szalagon lévő Elrendezési nézetablakok lapon található gombbal, illetve egy, az állapotsoron található gombbal érheti el, ha egy vagy több elrendezési nézetablak ki van választva.