További információk a nézetek léptékezéséről elrendezési nézetablakokban

A nyomat minden megjelenített nézetének a kimenetben való pontos léptékezéséhez állítsa be minden elrendezési nézetablak léptékezését.

Az elrendezés nézetablakban egy nézet léptéktényezője a nézetablakban megjelenített modell valós mérete és az elrendezés mérete közötti arányt tükrözi. Az arány kiszámolható a papírtérbeli egységek és a modelltérbeli egységek hányadosaként. Egy egynegyed léptékű rajz esetében például egy papírtérbeli egység felel meg négy modelltérbeli egységnek, amely számokkal kifejezve: 1:4.

A nézetablak megjelenítési léptékét a következők használatával módosíthatja:

Megjegyzés:

Feliratozási objektumok és léptékek

A feliratozási objektumok megadása nem a modellméretnél, hanem a papírmagasságnál történik, és egy vagy több lépték kapcsolódik hozzájuk. A program a feliratozáslépték aktuális beállítása alapján határozza meg az objektumok léptékét, és az elrendezésben, illetve nyomtatáskor automatikusan a megfelelő méretben jeleníti meg azokat. A feliratozáslépték a feliratozási objektumok méretét vezérli a rajz modellgeometriájához viszonyítva.

Az Alapértelmezett léptéklista párbeszédpanelen megadhatja az elrendezési nézetablakokhoz, az oldalelrendezésekhez és a nyomtatáshoz elérhető léptékek alapértelmezett listáját.

A feliratozás léptékezésével kapcsolatos további információt a Feliratozás léptékezése című fejezetben találhat.