True Color lap (Szín kiválasztása párbeszédpanel)

True Color színekkel adja meg a színbeállításokat.

SZÍN (parancs) Keres

Színbeállításokat ad meg true color (24 bites) színek használatával, akár az Árnyalat, Telítettség, Fényűrűség (HSL) vagy a Vörös, Zöld, Kék (RGB) modell használatával. Több mint 16 millió szín közül választhat a true color színek használatakor. A True Color lap opciói attól függően jelennek meg, hogy HSL vagy RGB modellt használ-e a színek kiválasztásához.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

HSL színmodell

A HSL színmodellt használja a színek kiválasztásához.

Az árnyalat, telítettség és fényerő színtulajdonságok. Ezen tulajdonságok változtatásával színek széles skáláját adhatja meg.

Árnyalat (H)

Egy szín árnyalatát adja meg. Az árnyalat a fény hullámhosszát adja meg a látható spektrumban. Az árnyalat megadásához használja a színspektrumot, vagy adjon meg egy értéket a Kontr mezőben. Ezen érték megváltoztatása befolyásolja az RGB értékeket. Az árnyalat érvényes értékei a 0-tól 360 fokig terjedő tartományba esnek.

Telítettség (S)

A szín tisztaságát adja meg. A telítettebb színek tisztábbnak látszanak, míg a kevésbé telítettek elmosódottabbnak. A színtelítettség megadásához használja a színspektrumot, vagy adjon meg egy értéket a Telítettség mezőben. Ezen érték megváltoztatása befolyásolja az RGB értékeket. A telítettség érvényes értékei a 0-tól 100%-ig terjedő tartományba esnek.

Fénysűrűség (L)

Egy szín fényerejét adja meg. Egy szín fényességének megadásához mozgassa a téglalapot a színcsúszkán, vagy adjon meg egy értéket a Fénysűrűség mezőben. Az érvényes fénysűrűség értékek a 0-tól 100%-ig terjedő tartományba esnek. A 0%-os érték a fekete, míg a 100% a fehér színt jelenti, 50% a szín optimális fényerejét adja vissza. Ezen érték megváltoztatása befolyásolja az RGB értékeket is.

Színspektrum

Megadja egy szín árnyalatát és tisztaságát. Egy árnyalat megadásához mozgassa a mutatót oldalirányban a színspektrum felett. A színtelítettség megadásához mozgassa a mutatót függőleges irányban a színspektrum felett.

Szín csúszka

Egy szín fényerejét adja meg. Egy szín fényerejének megadásához mozgassa a téglalapot a színcsúszkán, vagy adjon meg egy értéket a Fénysűrűség mezőben.

RGB színrendszer

A RGB színmodellt használja a színek kiválasztásához. A True Color lap opciói attól függően jelennek meg, hogy HSL vagy RGB modellt használ-e a színek kiválasztásához.

A színek vörös, zöld és kék komponensekre bonthatók. Ezen értékek meghatározzák a szín vörös, zöld és kék komponenseinek intenzitását. Ezen értékek kombinálása színek széles skálájának megadását teszi lehetővé.

Vörös (R)

Megadja a szín vörös komponensét. Mozgassa a csúszkát a színsávon, vagy adjon meg egy értéket 1-től 255-ig a Vörös mezőben. Ha az érték megváltozik, az a HSL színmodell értékekre is hatással lesz.

Zöld (G)

Megadja egy szín zöld komponensét. Mozgassa a csúszkát a színsávon, vagy adjon meg egy értéket 1-től 255-ig a Zöld mezőben. Ha az érték megváltozik, az a HSL színmodell értékekre is hatással lesz.

Kék (B)

Megadja egy szín kék komponensét. Mozgassa a csúszkát a színsávon, vagy adjon meg egy értéket 1-től 255-ig a Kék mezőben. Ha az érték megváltozik, az a HSL színmodell értékekre is hatással lesz.

RGB szín

Megadja az RGB színértékeket. Ez az opció frissítésre kerül, ha a HSL vagy RGB opciók megváltoznak. Közvetlenül is szerkesztheti az RGB értékeket a következő formátumban: 000,000,000.

RGB-ként tárolt True Color

Minden RGB színkomponens színét tárolja.

Korábbi szín

Az előzőleg kiválasztott színt mutatja.

Új szín

Az aktuálisan kiválasztott színt mutatja.