Objektum nyomtatási stílusának módosítása

    Az objektum nyomtatási stílusa csak akkor módosítható, ha a rajz elnevezett nyomtatásistílus-táblázatokat használ. Ha a rajz színfüggő nyomtatásistílus-táblázatokat használ, az objektum színének módosításával változtatható meg annak nyomtatott megjelenése.

  1. Jelöljön ki egy vagy több olyan objektumot, amelynek a nyomtatási stílusát módosítani kívánja.
  2. Válassza a Nézet lap Paletták panel Tulajdonságok Keres lehetőséget.
    Tipp: Azt is megteheti, hogy a jobb gombbal kattint a rajzterületen, majd a Tulajdonságok menüelemet választja.
  3. A Tulajdonságok palettán válasszon egy nyomtatási stílust a rendelkezésre álló nyomtatási stílusok listájából. Kattintson a Nyomtatási stílus elem mellett található oszlopra.

    A felsorolásban az objektumok által már használt és az aktuális elrendezéshez hozzárendelt nyomtatási stílusok találhatók.

  4. A nyomtatási stílus eltérő nyomtatásistílus-táblázatból történő kiválasztásához válassza az Egyéb opciót. A Nyomtatási stílus kiválasztása párbeszédpanelen hozzárendelhet egy másik nyomtatásistílus-táblázatot az aktuális elrendezéshez, majd abból kiválaszthat egy nyomtatási stílust.
  5. A kiválasztott nyomtatásistílus-táblázat módosításához kattintson a Szerkesztő gombra.
  6. Kattintson az OK gombra, amikor végzett.

    A Tulajdonságok palettán végrehajtott bármely változtatás azonnal érvénybe lép. Az aktuális elrendezés nyomtatásistílus-táblázatának módosítása a modelltér és a papírtér objektumaira is hatással van.