Blokksablonfájl (BLK) létrehozása vagy szerkesztése

  1. Válassza a Kimenet lap Nyomtatás panel Kötegelt nyomtatás lehetőséget. Keres
  2. A Közzététel párbeszédpanelen kattintson a Közzététel célja legördülő listára, és válassza a DWF vagy a DWFx lehetőséget.
  3. A Közzétételi beállítások információi menüben kattintson a Közzétételi beállítások gombra.
  4. A DWF-közzététel beállításai párbeszédpanelen a DWF-adatbeállítások szakaszban kattintson a Blokkinformációk mezőre, és válassza a legördülő menüből a Tartalmazza lehetőséget.
  5. Kattintson a Blokksablonfájl mezőre, és tegye az alábbiak egyikét:
    • Új blokksablon létrehozása – Válassza a legördülő menü Létrehozás elemét.

      Megnyílik a Blokksablon közzététele párbeszédpanel, és a Blokkok forrásrajzai területen tartalmazza az aktuális rajzot.

    • Meglévő blokksablon szerkesztése – Válassza a legördülő menü Szerkesztés elemét. A Blokksablon kiválasztása párbeszédpanelen válassza a módosítani kívánt blokksablonfájlt (BLK), majd a Kijelölés gombot.
  6. A Blokksablon közzététele párbeszédpanel Forrásrajzok területén vegye fel DWF- vagy DWFx-fájlokkal közzétenni kívánt blokktulajdonságokat tartalmazó rajzfájlokat.
    • A Rajzok kiválasztása párbeszédpanel megnyitásához kattintson a Hozzáadás elemre, és adja meg a további forrásrajzokat.
    • Ha egy rajzot el szeretne távolítani a forrásrajzok listájáról, válasszon ki egy rajzfájlt, és kattintson az Eltávolítás elemre.
    Megjegyzés: A Blokkok forrásrajzai listában a rajzok munkahalmaza teljesen független a közzétenni kívánt rajzoktól.
  7. Kattintson a Blokkok keresése gombra.

    A program az összes, a Blokkok forrásrajzai listában felsorolt rajzfájlt átvizsgálja, hogy van-e bennük egyedi blokkdefiníció, valamint társított tulajdonságok és attribútumok.

    Megjegyzés: Alapértelmezés szerint a szoftver tartalmazza a beágyazott blokkok és az xrefekben található blokkok blokkbeállításait. Ha nem kívánja alkalmazni ezeket a blokkbeállításokat, kattintson a Beállítások gombra a Blokksablon közzététele párbeszédpanelen, majd törölje a kapcsolódó jelölőnégyzeteket.
  8. A Közzétenni kívánt blokkadatok területen tegye a következőket:
    • Az Egyedi blokkok a forrásrajzokból területen jelölje be a közzétett DWF- vagy DWFx-fájlokban szerepeltetni kívánt blokkneveket.
    • A Jelölje be a közzétenni kívánt tulajdonságokat listán válassza ki a közzétett DWF- vagy DWFx-fájlokban szerepeltetni kívánt tulajdonságokat.

      Ez a lista megjeleníti az összes kiválasztott blokk egyedi tulajdonságait.

      Megjegyzés: Ha kijelöl egy blokkot a blokkok listáján, és törli az összes tulajdonságát, akkor a program csak a blokk nevét teszi közzé a létrehozott DWF- vagy DWFx-fájlban, tulajdonságadatokat nem.
    Tipp: A jelölőnégyzeteket bármelyik listában a jobb gombra kattintva jelölheti be vagy törölheti.
  9. A blokksablonfájl módosításainak mentéséhez kattintson a Mentés gombra. Ha új blokksablonfájl jött létre, adja meg a fájl nevét és helyét.
  10. A DWF-közzététel beállításai párbeszédpanelen a közzétételi beállítások módosításainak mentéséhez kattintson az OK gombra.
  11. A Közzététel párbeszédpanelen folytassa a beállítások és elrendezések megadását. Végül a kijelölt elrendezések közzétételéhez kattintson a Közzététel elemre.