Információk a közzétételről

A közzététel egy adatfolyam-alapú alternatívát kínál több rajz közzétételére a rajzok ábrázolásainak egy fájlba tömörítésével, amely egyszerűen megjeleníthető és terjeszthető.

A közzététel egyszerű módot kínál az elektronikus rajzkészletek létrehozására. Egy elektronikus rajzkészlet a nyomtatott rajzok készletének digitális megfelelője. Elektronikus rajzkészletet a rajzok DWF, DWFx vagy PDF formátumú fájlban való közzétételével hozhat létre.

Lapkészletet úgy hozhat létre, hogy a lapkészletet az egyes lapok oldalbeállításában megadott plotter számára közzéteszi.

A Közzététel párbeszédpanel segítségével összeállíthat egy közzéteendő rajzgyűjteményt, majd a listát DSD (Drawing Set Descriptions – Rajzkészlet leírások) fájlként mentheti. Ezt a rajzgyűjteményt testre szabhatja egy meghatározott felhasználó számára, és a későbbiekben szükség szerint lapokat adhat hozzá és törölhet. Ha már létrehozta a rajzlapok listáját a Közzététel párbeszédpanelen, a rajzokat a következőképpen teheti közzé:

Közzététel Autodesk Design Review programhoz

Az elektronikus rajzkészletek DWF vagy DWFx formátumú fájlként való közzététele időt takarít meg, és növeli a hatékonyságot azzal, hogy pontos, tömörített rajzi ábrázolásokat tesz elérhetővé egyetlen könnyen terjeszthető és megtekinthető fájlban. Ez megőrzi az eredeti rajzok integritását is.

A DWF-fájlok létrehozása – közzétételkor – vektoros formátumban történik (a beszúrt raszterképek tartalmának kivételével), amely biztosítja a pontosság megtartását.

A DWFx-fájlok létrehozása a Microsoft XPS formátumának használatával történik. A DWFx-fájlok tömörített (zip) fájlok, és metaadatokat tartalmaznak. Ezek a metaadatok csak az Autodesk Design Review segítségével tekinthetők meg.

Az általános grafika az Autodesk Design Review vagy az Internet Explorer 7 programban tekinthető meg és nyomtatható ki. A DWFx metaadatai csak az Autodesk Design Review alkalmazásban tekinthetők meg.

A DWF és a DWFx formátumú fájlokat az Autodesk Design Review segítségével megtekintheti és kinyomtathatja. A DWF és a DWFx formátumú fájlok terjesztéséhez e-mail üzenet, FTP, projektwebhely vagy CD lemez használható.

Megadhatja, hogy mely blokkokra vonatkozó tulajdonságokat és attribútumokat teszi elérhetővé az Autodesk Design Review felhasználói számára. Közzétehet például egy olyan DWF vagy DWFx formátumú fájlt a vízvezetékrendszer kivitelezője számára, amely tartalmazza a blokkattribútumok adatait a rajzadatokban meghatározott vízvezeték-szerelési tartozékokról. Továbbá ugyanabból a lapkészletből hozzáadhatja csak a világítótestekre vonatkozó blokkattribútum-adatokat az elektromos hálózat kivitelezője számára.

Alapértelmezés szerint a közzétett feladatokat a szoftver a háttérben dolgozza fel, így azonnal visszatérhet a rajzhoz. Csak egy közzétett feladat dolgozható fel egyszerre a háttérben. Mialatt egy feladat fut a háttérben, úgy vizsgálhatja meg az állapotát, hogy a mutatót az állapotsor jobb oldalán található plotterikon fölé viszi. Megtekintheti továbbá az összes sikeresen befejezett feladat részletezését, amelyeket az aktuális munkafolyamatból tett közzé vagy nyomtatott ki.