Információk a táblázatok külső adatokhoz csatolásáról

A táblázatok Microsoft Excel (.xls, .xlsx vagy .csv) fájlokban lévő adatokhoz is csatolhatók. A csatolás a teljes számolótáblához, önálló sorokhoz, oszlopokhoz, cellákhoz vagy cellatartományokhoz hozható létre.

Megjegyzés:

A Microsoft Excel programnak telepítve kell lennie, ha a Microsoft Excel adatkapcsolatokat használni kívánja. Az .xlsx fájltípushoz történő csatoláshoz Microsoft Excel 2007 szükséges.

Microsoft Excel programból származó adatokat az alábbi három módon vihet be táblázatba:

Az adatkapcsolatokat tartalmazó táblázatok csatolt celláit a program jelölőkkel különbözteti meg. Ha az adatkapcsolat fölé viszi az egérmutatót, információ jelenik meg az adatkapcsolatról.

Ha egy csatolt számolótábla módosul, például hozzáad egy sort vagy oszlopot, a rajzban lévő táblázatot az ADATKAPCSOLATFRISSÍT paranccsal frissítheti. Hasonlóképpen, ugyanezzel a paranccsal frissítheti a csatolt számolótáblát, ha a rajzban lévő táblázat módosul.

Alapértelmezés szerint a csatolt számolótábla nem kívánt módosításának megakadályozása érdekében a program letiltja az adatkapcsolat szerkesztését. A cellák esetében letilthatja az adatok módosítását, a formátum módosítását vagy mindkettőt. Az adatkapcsolat zárolásának feloldásához kattintson a Táblázat környezetfüggő szalaglap Zárolás gombjára.