Információk az OLE-objektumok beágyazásáról a rajzokba

Más dokumentumból származó információ rajzba történő beágyazásakor az információ nem frissül, ha a forrásdokumentum megváltozik.

Objektumok úgy is beágyazhatók egy rajzba, hogy az objektumot a vágólapra másolja, majd beilleszti a rajzfájlba. Beágyazható a rajzba például a vállalat egy más alkalmazással készített lógója.

Objektumok áthúzása egy rajzba

A kijelölt adatot és grafikát áthúzhatja a rajzba egy másik aktív alkalmazás ablakából. Mindkét alkalmazásnak futnia kell, és láthatónak kell lennie a képernyőn. A másik alkalmazásnak ActiveX támogatással kell rendelkeznie az információ alkalmazások közötti áthúzásához. A rajzba áthúzott objektumok nem csatolódnak, hanem beágyazódnak a rajzba.

Az adatok áthúzása megegyezik a kivágás és másolás műveletével. A program eltávolítja az információt az egyik dokumentumból, és beilleszti a másikba. Ha a CTRL billentyűt lenyomva tartja a vonatatás közben, akkor ez megegyezik a másolás és beillesztés művelettel, amikor az információ másolatát illesztik be, és az eredeti dokumentum érintetlen marad.