Fóliaállapotok párbeszédpanel

Dinamikusan megjeleníti az objektumokat azokon a fóliákon, amelyeket kiválaszt a fólialistában.

FÓLIAÁLLAPOTOK (parancs) Keres

A párbeszédpanel címsorában megjelenik a rajzban lévő fóliák száma. Megváltoztathatja az aktuális fólia állapotát kilépéskor, mentheti a fóliák állapotát, és törölheti a hivatkozás nélküli fóliákat.

A Fóliaállapotok párbeszédpanelt használhatja egy papírtéri nézetablakban a fóliák kiválasztására a bekapcsoláshoz és a felolvasztáshoz a fóliatáblázatban és az aktuális nézetablakban. Bármilyen fólia, amely nincs kiválasztva a fólialistában, fagyasztva lesz az aktuális nézetablakban. Megváltoztathatja egy nézetablak megjelenítését egy másik nézetablak megjelenítésének megváltoztatása nélkül.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Szűrő

Egy aktív szűrőt be- és kikapcsol. Amikor ez a jelölőnégyzet ki van választva, a lista csak azokat a fóliákat jeleníti meg, amelyek megfelelnek az aktív szűrőnek. Amikor ez a jelölőnégyzet nincs bejelölve, a fóliák teljes listája megjelenik. (Ez az opció csak akkor érhető el, amikor rendelkezésre áll egy aktív szűrő) Ha a szűrőlista egy aktív szűrőjét szeretné bekapcsolni, írjon be egy helyettesítő karaktert és nyomja le az Enter billentyűt, vagy válasszon ki egy mentett szűrőt.

Fólialista

Ha egy szűrő aktív, akkor az abban a szűrőben meghatározott fóliák listáját jeleníti meg. Ha nincs aktív filter, akkor a rajz fóliáinak listáját jeleníti meg. Kattintson duplán egy fólián, hogy állapotát "Mindig megjelenítve"-re változtassa (a fólia bal oldalán egy csillag látható). Kattintson a jobb gombbal a fólialistában a további opciók megjelenítéséhez.

A fólialistában az alábbi lehetőségek találhatók:

  • Kattintson egy fólianévre a fólia tartalmának megjelenítéséhez.
  • Kattintson duplán egy fólia nevére a Mindig megjelenítve opció ki- vagy bekapcsolásához.
  • Több fólia kiválasztásához nyomja le a Ctrl billentyűt, és kattintson a fóliákra.
  • Az egymás utáni fóliák kiválasztásához nyomja le a Shift billentyűt, és kattintson.
  • Nyomja le a Ctrl vagy a Shift billentyűt, és kattintson duplán a fólialistában a Mindig megjelenítve opció ki-, illetve bekapcsolásához.
  • Kattintson és húzzon a fólialistában több fólia kiválasztásához.

    A fólialista további opcióiért kattintson a jobb gombbal a fólialista legördülő menüjéhez.

Fólialista legördülő menü opciói

A fólialistában kiválasztott fóliákra megjeleníti az opciók listáját.

Kijelölés tartása

Bekapcsolja a Mindig megjelenítve opciót a kiválasztott fóliákhoz Egy csillag (*) jelenik meg minden egyes megtartott fóliától balra.

Kijelölés felengedése

Kikapcsolja a Mindig megjelenítve opciót a kiválasztott fóliáknál.

Összes felengedése

Kikapcsolja a Mindig megjelenítve opciót minden fóliánál.

Mindet kijelöli

Kiválaszt és megjelenít miden fóliát.

Mind tisztítása

Minden fólia tisztítása.

Kiválasztás megfordítása

Letisztítja az aktuális fóliát, illetve kiválasztja és megjeleníti az összes többi fóliát.

Hivatkozás nélküli kiválasztás

Minden hivatkozás nélküli fóliát kiválaszt. A Tisztít gombbal együtt a nem használt fóliák eltávolításához használhatja.

Fólia állapotának mentése

Fóliaállapotként menti az aktuális fólia-kiválasztásokat, amelyeket a Fólia állapot kezelőben lehet használni.

Ellenőrzés

Megjeleníti a rajzban lévő fóliák számát, a kiválasztott fóliák számát és a kiválasztott fóliákon lévő objektumok számát.

Másolás szűrőként

Megjeleníti a kiválasztott fólia nevét a Szűrő szövegdobozban. Helyettesítő karakterek létrehozására használható.

Aktuális szűrő mentése

Menti az aktuális szűrőt, hogy a Szűrő listában elérhető legyen a későbbi használathoz.

Aktuális szűrő törlése

Eltávolítja az aktuális szűrőt a szűrőlistáról

Objektumok kijelölése

Kiválasztja az objektumokat és fóliájukat.

Szűrőlista

Szűri a fólialistát. Írjon be egy helyettesítő karaktert, és nyomja le az Enter billentyűt, hogy csak azokat a fóliákat jelenítse meg és emelje ki, amelyek neve megfelel a helyettesítő karaktert tartalmazó kifejezésnek. Kattintson a jobb gombbal a szűrők mentéséhez és törléséhez. A szűrőlista csak mentett szűrőket jelenít meg.

További információt a helyettesítő karaktereket használó keresésekről a Helyettesítő karakterek – referencia című témakörben olvashat.

Tisztítás

Amikor nincs hivatkozás a kiválasztott fóliákra, eltávolítja őket a rajzból. A tisztítható fóliák listájáért kattintson a jobb gombbal bárhol a Fólialistában és válassza ki a legördülő menüből a Hivatkozás nélküli fóliák kiválasztását. A Fólialistában a hivatkozás nélküli fóliák kiemelésre kerülnek. Törölheti ezeket a fóliákat.

Visszaállítás kilépéskor

Visszaállítja a fóliákat eredeti állapotukba, amikor kilép a párbeszédpanelból. Ha a jelölőnégyzet nincs bejelölve, akkor minden elvégzett módosítás mentésre kerül.