Információk a középpontjelek és a középvonalak szerkesztéséről

Az asszociatív középpontjeleket és középvonalakat a Tulajdonságok ablak, az Eszköz tulajdonságai párbeszédpanel, illetve fogók használatával szerkesztheti.

A rendszerváltozókkal az új középpontjelek és középvonalak megjelenését és viselkedését szabályozhatja. A rendszerváltozók beállításainak módosítása a meglévő középpontjelekre vagy középvonalakra nincsen hatással.

A középpontjelek és a középvonalak legtöbb beállítása a Tulajdonságok ablakban módosítható. Kattintson egy középpontjelre vagy középvonalra az általános tulajdonságok, például a szín, fólia, vonaltípus, vonaltípuslépték, nyomtatási stílus, vonalvastagság, átlátszóság, hiperhivatkozás stb. megtekintéséhez és beállításához. Ha egy eszközpalettához középpontjel- vagy középvonaleszközök lettek hozzáadva, azoknak a tulajdonságai az Eszköz tulajdonságai párbeszédpanelen is módosíthatók.

A középpontjeleket és a középvonalakat fogóik segítségével is módosíthatja. Ha a mutatót a fogók fölött tartja, megjelennek a segédvonalak dinamikus méretei. A középpontjelek többfunkciós központi fogójával a következő műveleteket végezheti el:
A fogók lehetővé teszik a középpontjelek és a középvonalak közvetlen módosítását. Ebben a példában a középvonalak a körön külön-külön vannak módosítva. Amikor elhúzza a hosszúságfogót, beállíthatja a középvonal hosszát, amivel a középvonal meghosszabbítása is együtt mozog. A túlnyúlás fogójának az elhúzásával beállíthatja a középvonal meghosszabbítását.
Ha felülírásokat alkalmaz egy középvonalon, annak a hossza rögzített lesz, és megszűnik a körhöz viszonyított asszociativitása. Így a kör méretének módosítása nem lesz hatással a módosított középvonalaira. Ha azonban elmozdítja a kört, a középpontjel (és a módosított középvonalak) vele együtt mozognak.