Információk a középpontjelekről és a középvonalakról

A középpontjelek és a középvonalak a furatok középpontjának és a szimmetriatengelyeknek méretezési referenciájaként használatosak.

A középpontjelek és a középvonalak asszociatív objektumok. A hozzárendelt objektumok áthelyezésekor vagy módosításakor a középpontjelek és a középvonalak az áthelyezésnek vagy módosításnak megfelelően módosulnak. Középpontjeleket és középvonalakat választhat le az objektumokról, vagy újracsatolhatja őket a kiválasztott objektumhoz.

Középjelek

Középpontjeleket hozhat létre, amelyek egy kör vagy ív középpontját jelölik.

Beállíthatja a középjel méretét és a középvonalak meghosszabbításainak léptékét és betűtípusát. Emellett ki is kapcsolhatja a középvonal meghosszabbítását.

Középvonalak

Két vonalszakasz kiválasztásával asszociatív középvonalat hozhat létre.

A rendszer a középvonalat a kiválasztott két vonal kezdő- és végpontja közötti látszólagos középpont között hozza létre. Ha nem párhuzamos vonalakat választ ki, a középvonalat a kiválasztott vonalak képzeletbeli metszéspontja és a végpontjai között húzza meg.
A középvonal megfelezi az egymást metsző vonalak által bezárt szöget. Ebben a példában a kijelölő pontok helye határozza meg a középvonal irányát.

Aktuális fólia Felülírás

Alapértelmezés szerint az összes új objektum a jelenlegi rétegen jön létre. Az új középvonal- és középpontjelző objektumokhoz a CENTERLAYER rendszerváltozóval megadva megadhat egy alapértelmezett réteget, amely eltér a jelenlegi rétegtől.

Korlátozások

A középpontjel és középvonal funkció a következő módszerekhez felel meg a leginkább:

A feliratozásléptékezés és a méretstílusok támogatása sem érhető el.