MOZGAT (parancs)

Objektumokat megadott irányban megadott távolságra mozdít el.

Keres

Az objektumok pontos mozgatásához koordinátákat, hálórasztereket, tárgyrasztereket és egyéb eszközöket használhat.

A következő promptok jelennek meg.

Válasszon objektumokat
Megadja a mozgatni kívánt objektumokat.
Adja meg a bázispont
Megadja a mozgatás kezdőpontját.
Második pont
Az első ponttal kombinálva olyan vektort ad meg, amely jelzi a kijelölt objektumok mozgatásának távolságát és irányát.

Ha lenyomja az Enter billentyűt az Első pont használata elmozdulási értékként lehetőség elfogadásához, a rendszer az első pontot relatív X,Y,Z elmozdulásként értelmezi. Ha például a 2,3 értéket adja meg bázispontként, és a következő promptnál lenyomja az ENTER billentyűt, az objektumok aktuális helyzetükhöz képest 2 egységnyire az X, 3 egységnyire az Y tengely irányában mozdulnak el.

Adott koordináta használata

  • Ha a dinamikus adatbevitel be van kapcsolva: írja be a kettős kereszt jelet (#), majd az X-értéket, aztán egy vesszőt, végül pedig az Y-értéket, például: #4.0,6.75.
  • Ha a dinamikus adatbevitel ki van kapcsolva: írja be az X-értéket, egy vesszőt, majd az Y-értéket, például: 4.0,6.75.
Megjegyzés: Ha a dinamikus adatbevitel be van kapcsolva, a relatív koordináták az alapértelmezettek. Ha a dinamikus adatbevitel ki van kapcsolva, az abszolút koordináták az alapértelmezettek. A dinamikus adatbevitel be- vagy kikapcsolásához nyomja meg az F12 gombot.

Relatív koordináta használata

A relatív koordináta az előző koordinátától mért távolságot és irányt határozza meg.

  • Ha a dinamikus adatbevitel be van kapcsolva: írja be az X-értéket, aztán egy vesszőt, majd pedig az Y-értéket, például: 4.0,6.75.
  • Ha a dinamikus adatbevitel be van kapcsolva: írja be a kukac jelet (@), majd az X-értéket, aztán egy vesszőt, végül pedig az Y-értéket, például: @4.0,6.75.
Elmozdulás
Relatív távolságot és irányt határoz meg.

A kijelölt két pont meghatároz egy olyan vektort, amely jelzi, hogy a másolt objektumok az eredetitől milyen messzire és milyen irányban vannak elhelyezve.