AutoTrack beállításainak módosítása

  1. Kattintson a jobb gombbal a rajzterületen, majd kattintson a Beállítások menüpontra.
  2. A Beállítások párbeszédpanel Rajzolás lapján az AutoTrack beállítások pontnál jelölje be vagy törölje a következő, az illesztési útvonal megjelenítésére vonatkozó beállításokat:
    • Poláris követési vektor megjelenítése. Vezérli az illesztési útvonalak megjelenítését a tárgyraszter-követés számára. A jelölőnégyzet törölt állapotában poláris követési útvonal nem jelenik meg.
    • A követési vektor teljes képernyős megjelenítése. Vezérli az illesztési útvonalak megjelenítését a tárgyraszter-követés számára. Ha nincs bejelölve, a poláris követés útvonala a tárgyraszter-ponttól a mutatóig jelenik meg.
    • AutoTrack eszköztipp megjelenítése. Az AutoTrack eszköztippek megjelenítését vezérli. Az eszköztippek információt nyújtanak a tárgyraszter típusáról (a tárgyraszter-követés esetén), az igazítás szögéről és az előző ponttól mért távolságról.
  3. A Követési pont kijelölése mezőben válasszon ki egy referenciapont-kijelölési módszert a tárgyraszter-követés számára:
    • Automatikus. Automatikusan veszi fel az objektumpontokat. A beállítás kiválasztása esetén a Shift billentyűvel lehet mellőzni az objektumpont kiválasztását.
    • Shift lenyomásával. Csak akkor veszi fel az objektumpontokat, ha lenyomja a Shift billentyűt, miközben a mutató egy tárgyraszter pont felett van.