MÉRETEDIT (parancs)

Szerkeszthetővé teszi a méretezés szövegét és a segédvonalakat.

Keres

Elforgatja, módosítja vagy visszaállítja a méretszöveget. Módosítja a segédvonalak dőlésszögét. A kapcsolódó parancs, amely áthelyezi a szöveget és a méretvonalat a MÉRETSZEDIT.

A következő promptok jelennek meg.

Alapértelmezés

Az alapértelmezés szerinti helyre teszi vissza az elforgatott méretszöveget.

A kiválasztott méretszöveget visszahelyezi az alapértelmezés szerinti pozíciójába és visszaállítja a méretstílusban megadott alapértelmezés szerinti dőlésszögét.

Új

A Helyi szövegszerkesztő segítségével megváltoztatja a méretszöveget.

A lemért méretet csúcsos zárójelek közt jeleníti meg (< >). Speciális karakterek és szimbólumok megadásához lehetőség van a Unicode karakterláncok vagy vezérlőkódok használatára. Lásd: Vezérlőkódok és különleges karakterek.

A lemért érték módosításához vagy cseréjéhez törölje a csúcsos zárójeleket (< >) és írja be az új méretszöveget, majd nyomja meg az OK gombot. Ha a méretstílusban az alternatív mértékegységek megjelenítése nincs bekapcsolva, akkor ezek a szögletes zárójelek ([ ]) segítségével jeleníthetők meg.

Elforgatás

Elforgatja a méretszöveget. Ez a beállítás hasonló a MÉRETSZEDIT parancs Szög opciójához.

A 0 megadása a szöveget visszaállítja alapértelmezés szerinti tájolásba. Ezt az irányt az Új méretstílus, a Méretstílus módosítása és az Aktuális stílus felülírása párbeszédpanelek Szöveg lapján található függőleges és vízszintes szövegbeállítások határozzák meg. További információt a MÉRETSTÍLUS parancsnál talál. A DIMTIH és a DIMTOH rendszerváltozó határozza meg ezt a tájolást.

Ferdevonal

A Dőlt beállítás akkor hasznos, ha a segédvonalak zavarják más rajzelemek megjelenítését. A dőlési szöget az FKR X tengelyétől kezdve mérjük.