EGYBEFŰZ (parancs)

Egyesíti az egyenes és ívelt objektumok végpontjait egyetlen objektum létrehozásához.

Keres

Véges lineáris és nyitott ívelt objektumokat kombinál a közös végpontjaiknál, hogy egyetlen 2D vagy 3D objektumot hozzon létre. Az eredményül kapott objektum típusa a kiválasztott objektumok típusától, az először kiválasztott objektum típusától függ, és attól, hogy az objektumok egy síkban vannak-e.

Megjegyzés: A szerkesztővonalak, sugarak és zárt objektumok nem egyesíthetők.

A következő promptok jelennek meg.

Válassza ki a forrásobjektumot vagy több, egyszerre egyesíteni kívánt objektumot:
Jelöljön ki vonalakat, vonalláncokat, 3D vonalláncokat, íveket, elliptikus íveket, csavarvonalakat vagy spline-görbéket.

Forrásobjektum

Egyetlen forrásobjektumot határoz meg, amelyhez más objektumokat egyesíthet. Nyomja le az Enter billentyűt, miután kiválasztotta a forrásobjektumot, amelytől az egyesíteni kívánt objektumok kiválasztását megkezdi. A következő szabályok a forrásobjektumok mindegyik típusára érvényesek:

Vonal

Csak vonalobjektumok egyesíthetők a forrásvonallal. A vonalobjektumoknak egy egyenesbe kell esniük, de lehetnek közöttük rések.

Vonallánc

Vonalak, vonalláncok és ívek egyesíthetők a forrásvonallánccal. Az összes objektumnak folyamatosaknak kell lennie, és egy síkba kell esnie. Az eredményként kapott objektum egyetlen vonallánc lesz.

3D vonallánc

Bármilyen egyenes vagy ívelt objektum egyesíthető a forrás 3D vonallánccal. Az összes objektumnak folyamatosnak kell lennie, de nem kell egy síkba esniük. Az eredményül kapott objektum egyetlen 3D vonallánc vagy egyetlen spline attól függően, hogy egyenes vagy ívelt objektumot egyesít-e.

Ív

Csak ívek egyesíthetők a forrásívvel. Az összes ív objektumnak ugyanazon sugárral és középponttal kell rendelkeznie, de lehetnek közöttük hézagok. A rendszer az óramutató járásával ellentétes irányban egyesíti az íveket a forrásívtől kezdődően.

A Zár opció a forrásívet körré konvertálja.

Elliptikus ív

Csak elliptikus ívek egyesíthetők a forrás elliptikus ívvel. Az elliptikus íveknek egy síkba kell esniük, és ugyanazzal a nagyobb és kisebb tengellyel kell rendelkezniük, de lehetnek közöttük hézagok. Az elliptikus ívek az óramutató járásával ellentétes irányban egyesíthetők a forrás elliptikus ívtől kezdődően.

A Bezárás lehetőség a forrás elliptikus ívet ellipszissé konvertálja.

Csavarvonal

Bármilyen egyenes vagy ívelt objektum egyesíthető a forrás csavarvonallal. Az összes objektumnak folyamatosnak kell lennie, de nem kell egy síkba esniük. Az eredményként kapott objektum egyetlen spline lesz.

Spline

Bármilyen egyenes vagy ívelt objektum egyesíthető a forrás spline-görbével. Az összes objektumnak folyamatosnak kell lennie, de nem kell egy síkba esniük. Az eredményként kapott objektum egyetlen spline lesz.

Több, egyszerre egyesíteni kívánt objektum

Több objektumot egyesít forrásobjektum megadása nélkül. A szabályok és az eredményül kapott objektumtípusok a következők:

  • A vonalobjektumok az egybeeső vonalak egyesítéséből erednek. A vonalak végpontjai között lehetnek hézagok.
  • Az ív vagy kör objektumok az ugyanazon középponttal és sugárral rendelkező egy síkba eső ívek egyesítéséből erednek. Az ívek végpontjai között lehetnek hézagok. A hosszabbítás az óramutató járásával ellenkező irányban történik. Az eredmény egy kör objektum, ha az egyesített ívek teljes kört alkotnak.
  • A spline-görbék, elliptikus ívek vagy csavarvonalak egymással vagy más objektumokkal végzett egyesítésének eredményei spline objektumok. Az objektumok lehetnek más-más síkon.
  • Az egy síkba eső vonalak, ívek, vonalláncok vagy 3D vonalláncok egyesítéséből vonallánc objektumok származnak.
  • Az ívelt objektumok kivételével a nem egy síkba eső objektumok egyesítéséből 3D vonalláncok származnak.