Információk a külső referenciák névütközéseiről

Egy xref csatolásakor a benne található blokkokat, méretstílusokat, fóliákat, vonaltípusokat és szövegstílusokat a program megkülönbözteti az aktuális rajzban találhatóktól.

Az xref definíciója általában objektumokat (például vonalakat, íveket) tartalmaz. Szintén tartalmazza blokkok xref-függő definícióit, méretstílusokat, fóliákat, vonaltípusokat és szövegstílusokat. Egy xref csatolásakor a program megkülönbözteti ezen xref-függő objektumok neveit az aktuális rajzban lévőktől, kiegészítve azok neveit a hivatkozott rajzok neveivel és a függőleges vonal karakterrel ( | ). Például a Fóliatulajdonság-kezelőben a lépcső.dwg hivatkozott rajz xref-függően elnevezett objektuma, amely egy ACÉL nevű fólia, LÉPCSŐ|ACÉL formában jelenik meg.

Az xref csatolásakor a függő elnevezett objektumok definíciói nincsenek állandó módon hozzáadva a rajzhoz. Ehelyett ezek a definíciók a hivatkozott rajzfájlból töltődnek be minden egyes frissítés során.

Xref-függő definíciók csatolása

Egy xref-függő elnevezett objektum definíciója megváltozhat, ha a hivatkozott rajzfájl módosul. Például egy hivatkozott rajzban egy fólianév a hivatkozott rajz módosításával megváltozhat. A fólianév akár el is tűnhet, ha törlik a hivatkozott rajzból. A program ezért nem engedi egy xref-függő fólia vagy egyéb elnevezett objektum közvetlen használatát. Például az aktuális fóliába nem illeszthet be egy xref-függő blokkot vagy xref-függő fóliát, és nem kezdhet el új objektumokat sem létrehozni azon.

Az xref-függő elnevezett objektumokon korlátozásainak elkerüléséhez fűzze össze azokat az aktuális rajzzal. Az összefűzés a kiválasztott xref-függő elnevezett objektumokat az aktuális rajz állandó részévé teszi.

Az összefűzéssel egyesíti az xref-függő elnevezett objektumokat a rajzzal, tehát ugyanúgy használhatja azokat, mint a rajz saját elnevezett objektumait. Egy xref-függő elnevezett objektum összefűzését követően a névben lévő függőleges vonal karakter ( | ) helyére két dollárjel ($$) kerül, köztük egy számmal, amely rendszerint nulla: például a LÉPCSŐ|ACÉL nevű hivatkozott fólia új neve LÉPCSŐ$0$ACÉL lesz. Ezután használhatja az ÁTNEVEZ parancsot a LÉPCSŐ$0$ACÉL név ACÉL névre változtatásához.

Ha egy olyan fóliát ad meg, melynek a társított vonaltípusa nem CONTINUOUS (folytonos), a program összefűzi a hivatkozott vonaltípust is. Ha az XCSATOL parancsot alkalmazza egy blokk esetében, a program összefűz minden olyan elnevezett objektumot is, melyre a blokkban lévő objektumok hivatkoznak. Ha a blokk xref hivatkozást tartalmaz, a program azt és az összes függő definícióját is összefűzi.