Az xref-fóliatulajdonságok felülírásainak ismertetése

A hivatkozott fóliák bármely xref-fóliatulajdonsága felülírható. Attól függ, hogy az xrefek fóliatulajdonságának megjelenítését hogyan vezérli – mindig szinkronizálja és töltse újra az xref-fóliabeállításokat, illetve egyenként válasszon ki néhány fóliatulajdonságot, hogy mindig szinkronizálja és újratöltse az aktuális xref-fóliabeállításokat és megőrizze a többi xref-fóliatulajdonságra alkalmazott felülírásokat. Használja az XREFOVERRIDE, VISRETAIN és VISRETAINMODE rendszerváltozók kombinációját az xref-fóliatulajdonságok felülírásainak megfelelő működésének beállításához.

Az XREFOVERRIDE rendszerváltozó a megjelenítést és nyomtatást befolyásolja, és a VISRETAIN rendszerváltozóval együtt működik. Gondolja át ezeket az eseteket:
Ez feltételezi, hogy a külső referenciában található objektumok megjelenítési tulajdonságai Fólia értékűek.

A VISRETAINMODE rendszerváltozó több lehetőséget kínál az xref-fóliatulajdonságok felülírásainak kezelésére az aktuális (gazda) rajzban, amikor a VISRETAINMODE 1 értékre van állítva. Alapértelmezés szerint a VISRETAINMODE bitkódolt rendszerváltozó 0 értékre van állítva. Ha szeretné, hogy egynél több fóliatulajdonságot szinkronizáljon automatikusan a program, adja meg értékeik összegét. Az újratölteni kívánt xref-fóliatulajdonságok bármely kombinációját kiválaszthatja a hivatkozott fóliabeállításokból akkor is, ha a VISRETAIN 1 értékre van állítva. Ha azonban nem szeretné szinkronizálni az xref-fóliatulajdonságokat, akkor nem érdemes módosítani a VISRETAINMODE alapértelmezett értékét.

Korábbi verziójú rajzok és xref-fóliatulajdonság-felülírások beállításai

Ha egy korábbi verziójú rajzot az AutoCAD 2018.1 vagy újabb verzióban nyitott meg, a hivatkozott fóliatulajdonság egyik módosítása sem frissül automatikusan az aktuális rajzban, függetlenül attól, hogy milyen értéket állított be a VISRETAINMODE rendszerváltozó számára (miután módosította az alapértelmezett értéket). Ez a viselkedés biztosítja, hogy az AutoCAD 2018.1-nél korábbi verzióban készített rajzok megnyitásakor mindig megmaradjon a látványhűség az AutoCAD 2018.1 és a korábbi AutoCAD-kiadások között, és hogy ne módosuljon a viselkedés.

Ahhoz, hogy a VISRETAINMODE hatással legyen a korábbi rajzokban, mentenie kell az aktuális rajzot az AutoCAD 2018.1 verzióban, és újra be kell töltenie az xref-rajzot, hogy láthassa a módosításokat.