Fóliatulajdonság-kezelő

Felvehet, törölhet és átnevezhet fóliákat, módosíthatja tulajdonságaikat, tulajdonság-felülírásokat állíthat be elrendezési nézetablakokhoz, és fólialeírásokat vehet fel.

FÓLIA (parancs) Keres

Szűrőlista Fólialista Fóliák kezelése Szűrők létrehozása Keresés Egyéb eszközök Fóliaállapot létrehozása

Helyezze a mutatót a kép fölé azon kattintható területek megkereséséhez, amelyek a vezérlők Súgó szakaszához ugranak.

Fóliák és fóliatulajdonságok

Új fólia

Létrehoz egy fóliát az alapértelmezett névvel, amelyet rögtön megváltoztathat. Az új fólia örökli a fólialistában jelenleg kijelölt fólia tulajdonságait.

Új, fagyasztott fólia minden nézetablakban

Létrehoz egy fóliát, és minden létező nézetablakban fagyasztja. Ez a gomb a Modell lapon és az elrendezés lapokon érhető el.

Fólia törlése

Törli a kijelölt fóliákat. Az alábbi fóliákat nem lehet törölni:

  • A 0 és a Defpoints fólia
  • Az aktuális fólia
  • A blokkdefinícióban használt fóliák
  • Külső referenciában használt fóliák
  • Fóliák részben megnyitott rajzokban (Az AutoCAD LT programban nem alkalmazható.)
Megjegyzés: Megosztott rajzban végzett munka során vagy fóliaszabványokra épülő rajz létrehozásakor legyen körültekintő a fóliák törlésekor.
Aktuálissá tétel

A kijelölt fóliát aktuális fóliának állítja be. Az új objektumok automatikusan az aktuális fólián jönnek létre. (CLAYER rendszerváltozó)

Fólialista

A fóliatulajdonságok módosítása a fólialistával. Kattintson az aktuális beállításra a kijelölt fólia vagy fóliacsoport fóliatulajdonságának módosításához.

Megjegyzés: A fólialista szűrhető és rendezhető, hogy könnyebben találja meg és válassza ki a módosítani kívánt fóliákat.
Rendezés
Kattintson egy oszlopcímkére, ha az oszlop alapján szeretne rendezni.
Oszlopsorrend
Húzzon egy oszlopot új helyre a listában az oszlopsorrend módosításához.
Állapot
  • Ez a fólia az aktuális fólia.
  • Ez a fólia objektumokat tartalmaz.
  • Ez a fólia nem tartalmaz objektumokat. Ezt az ikont a SHOWLAYERUSAGE rendszerváltozó vezérli.
  • Ez a fólia objektumokat tartalmaz, és egy tulajdonság-felülírás be van kapcsolva a fólia nézetablakban
  • Ez a fólia nem tartalmaz objektumokat, és egy tulajdonság-felülírás be van kapcsolva a fólia nézetablakban
  • Ez a fólia objektumokat tartalmaz, és az xref- és nézetablak-tulajdonságok felülírásai be vannak kapcsolva az elrendezési nézetablakban.
  • Ez a fólia nem tartalmaz objektumokat, és az xref- és nézetablak-tulajdonságok felülírásai be vannak kapcsolva az elrendezési nézetablakban.
  • Ez a fólia objektumokat tartalmaz, és egy xref-tulajdonság felülírása be van kapcsolva.
  • Ez a fólia nem tartalmaz objektumokat, és egy xref-tulajdonság felülírása be van kapcsolva.
Megjegyzés:
  • A nagyon sok fóliával rendelkező rajzok teljesítményének javítása érdekében az összes fólia alapértelmezés szerint úgy jelenik meg, hogy objektumokat tartalmaz (). Ezt a beállítást a fóliabeállításokban () módosíthatja, vagy ha a SHOWLAYERUSAGE rendszerváltozót 1 értékre állítja.
  • Ha az Állapot oszlopot üresen hagyja, ez azt jelenti, hogy a fólialistában lévő elem egy fóliaszűrő. Ez akkor történik, amikor a fóliaszűrők megjelenítését választja a fólialistában.
Név

Megjeleníti a fólia vagy szűrő nevét. Nyomja le az F2 billentyűt egy új név megadásához.

Be

Be- és kikapcsolja a kijelölt fóliákat. Egy bekapcsolt fólia látható és nyomtatható. Ha a fólia ki van kapcsolva, akkor láthatatlan, és még akkor sem lehet kinyomtatni, ha a Nyomtatás oszlop beállítása be van kapcsolva.

Fagyasztás

Fagyasztja a kiválasztott fóliákat. A fóliák lefagyaszthatók a teljesítmény fokozása és az összetett rajzok újragenerálási idejének csökkentése érdekében. A fagyasztott fóliákon található objektumok megjelenítése, nyomtatása és újragenerálása nem lehetséges.

A program nem rendereli a fagyasztott fóliákat a 3D modellezést támogató rajzokban. (Az AutoCAD LT programban nem alkalmazható.)

Tipp: Fagyassza le azokat a fóliákat, amelyeket hosszabb ideig láthatatlanná kíván tenni. Ha úgy tervezi, hogy a láthatóság beállításokat gyakran fogja kapcsolgatni, akkor használja a BE/KI beállítást, hogy elkerülje a rajz frissítését.
Lezárás

Lezárja és engedélyezi a kijelölt fóliákat. Egy lezárt fólián található objektumok nem módosíthatók. A zárolt fóliákon lévő objektumok halványak és egy kis lakat ikon jelenik meg, amikor az objektum fölé helyezi a mutatót.

Megjegyzés: Állítsa be a zárolt fóliák halványítási szintjét, hogy láthassa, mely objektumok vannak zárolt fóliákon. Keres
Szín

Megjeleníti a Szín kiválasztása párbeszédpanelt, amelyen megadhatja a kijelölt fóliák színét.

Vonaltípus

Megjeleníti a Vonaltípus kiválasztása párbeszédpanelt, amelyen megadhatja a kijelölt fóliák vonaltípusát.

Vonalvastagság

Megjeleníti a Vonalvastagság párbeszédpanelt, amelyen megadhatja a kijelölt fóliák vonalvastagságát.

Átlátszóság

Megjeleníti az Átlátszóság párbeszédpanelt, amelyen megadhatja a kijelölt fóliák átlátszóságát. Az érvényes értéktartomány: 0–90. Minél nagyobb ez az érték, annál átlátszóbbak az objektumok.

Nyomtatási stílus

Megjeleníti a Nyomtatási stílus kiválasztása párbeszédpanelt, ahol módosíthatja a kijelölt fóliák nyomtatási stílusát. Színfüggő nyomtatási stílusok esetén (ha a PSTYLEPOLICY rendszerváltozó értéke 1) a fóliához tartozó nyomtatási stílus nem változtatható meg.

Nyomtatás

A kijelölt fóliák nyomtathatóságát vezérli. Ha egy fólia nyomtathatósága ki van kapcsolva, a rajta található objektumok még láthatók. A kikapcsolt vagy fagyasztott fóliák nem kerülnek nyomtatásra, függetlenül a nyomtatási beállítástól.

Fagyasztás új nézetablakokban

Fagyasztja a kiválasztott fóliákat az új elrendezés nézetablakokban. Ha például a MÉRETEK fóliát fagyasztja az összes új nézetablakban, akkor a méretek nem jelennek meg az újonnan létrehozott elrendezési nézetablakokban, de a beállítás nincs hatással a MÉRETEK fólia létező nézetablakokban való megjelenítésére. Ha később létrehoz egy nézetablakot, amelynek szüksége van méretekre, akkor felülírhatja az alapértelmezett beállítást az aktuális nézetablak beállítás megváltoztatásával.

NA fagyasztás (csak elrendezés lapról érhető el)

Csak az aktuális elrendezési nézetablakban fagyasztja a kiválasztott fóliákat. Ha egy fólia már fagyasztott vagy ki van kapcsolva a rajzban, nem olvaszthatja fel a fóliát az aktuális elrendezési nézetablakban.

NA szín (csak elrendezés lapról érhető el)

Felülíró színt ad meg az aktuális elrendezési nézetablakban a kijelölt fóliához.

NA vonaltípusa (csak elrendezés lapról érhető el)

Felülíró vonaltípust ad meg az aktuális elrendezési nézetablakban a kijelölt fóliához.

NA vonalvastagsága (csak elrendezés lapról érhető el)

Felülíró vonalvastagságot ad meg az aktuális elrendezési nézetablakban a kijelölt fóliához.

NA átlátszósága (csak elrendezés lapról érhető el)

Felülíró átlátszóságot ad meg az aktuális elrendezési nézetablakban a kijelölt fóliához.

NA nyomtatási stílusa (csak elrendezés lapról érhető el)

Felülíró nyomtatási stílust ad meg az aktuális elrendezési nézetablakban a kijelölt fóliához. Ha a rajz látványstílusa Koncepcionális vagy Valósághű, akkor a felülíró beállítások nem láthatók a nézetablakban, és nem nyomtatódnak ki. Színfüggő nyomtatási stílusok esetén (ha a PSTYLEPOLICY rendszerváltozó értéke 1) a fóliához tartozó nyomtatási stílus nem változtatható meg.

Leírás

(Nem kötelező) Leírja a fóliát vagy a fóliaszűrőt.

A fólialista kezelése

Fólia keresése

Név szerint szűri a fólialistát, ahogy beírja a karaktereket a mezőbe.

A következő helyettesítő karakterek állnak rendelkezésre:
Karakter Leírás
# (kettős kereszt) Bármilyen számjegyet helyettesít
@ (kukac) Bármilyen karaktert helyettesít
. (pont) Bármilyen nem alfanumerikus karaktert helyettesít
* (csillag) Egy karakterláncot (több karaktert) helyettesít, és a keresési kifejezésben bárhol használható
? (kérdőjel) Tetszőleges egyetlen karaktert helyettesít, például a ?BC esetében találat az ABC, 3BC stb.
~ (tilde) A megadott mintán kívül mindent helyettesít; például a ~*AB* az összes olyan karakterláncot helyettesíti, amely nem tartalmazza az AB karaktersorozatot
[ ] A zárójelek között található bármely karaktert helyettesíti, például az [AB]C helyettesíti az AC és a BC karaktereket.
[~] Bármely karaktert helyettesít, mely nincs a zárójelek között, például a [~AB]C helyettesíti az XC karaktereket, de nem helyettesíti az AC karaktereket
[-] Egy karaktertartomány valamelyikét helyettesíti, például a [A-G]C helyettesíti az AC, BC karaktereket egészen GC-ig, de nem helyettesíti a HC karaktereket
` (fordított aposztróf) A következő karaktert szó szerint értelmezi, például, a `~AB helyettesíti a ~AB karaktereket.
Új tulajdonságszűrő

Megjeleníti a Fóliaszűrő tulajdonságai párbeszédpanelt, ahol fóliaszűrőt hozhat létre. A fóliaszűrők a megadott beállításokkal és tulajdonságokkal rendelkező fóliákra korlátozzák a Fóliatulajdonság-kezelőben szereplő fóliákat. A fóliák listáját például azokra a fóliákra korlátozhatja, amelyek be vannak kapcsolva vagy fel vannak olvasztva.

Új csoportszűrő

Létrehoz egy fóliaszűrőt, amely csak a szűrőre húzott fóliákat tartalmazza.

Szűrő invertálása

Megjeleníti az összes olyan fóliát, amely nem felel meg a kijelölt fóliaszűrő követelményeinek.

Szűrőlista

Megjeleníti a rajzban lévő fóliaszűrők listáját. Kattintson a gombra a szűrőlista kibontásához vagy összezárásához. Ha a Szűrők lista össze van csukva, a Fóliatulajdonság-kezelő bal alsó sarkában található Fóliaszűrő gomb () használatával jelenítheti meg a szűrők listáját.

Hét előre definiált szűrő érhető el:

Egyéb eszközök

Fóliaállapot-kezelő

Megjeleníti a Fóliaállapot-kezelőt, ahol mentheti, visszaállíthatja és kezelheti a fóliaállapotnak nevezett fóliabeállítás-készleteket.

Frissítés

Frissíti a fólialista sorrendjét és a fóliaállapot adatait.

Kiemelés felülírásának ki-/bekapcsolása
Be- vagy kikapcsolja a fóliatulajdonságok felülírásainak háttérkiemelését. Alapértelmezés szerint a háttérkiemelés ki van kapcsolva.
Beállítások

Megjeleníti a Fóliabeállítások párbeszédpanelt, ahol különféle megjelenítési lehetőségek állíthatók be.

Oszlopfejléc helyi menüje

Oszlopnevek

Név szerint rendezve felsorolja az összes oszlopot. Pipa jelzi, hogy az oszlop szerepel a képernyőn. Kattintson egy oszlop nevére az oszlop megjelenítéséhez vagy elrejtéséhez. Az NA fagyasztás, az NA szín, az NA vonaltípusa, NA vonalvastagsága és az NA nyomtatási stílusa csak akkor érhető el, ha egy elrendezés nézetablak az aktív.

Testreszabás

Megjeleníti a Fóliaoszlopok testreszabása párbeszédpanelt, ahol megadhatja, mely oszlopok jelenjenek meg, és melyek legyenek elrejtve, vagy módosíthatja az oszlopsorrendet.

Minden oszlop teljes méretűvé tétele

Módosítja minden oszlop szélességét, hogy beleférjen az oszlop fejléce és összes adattartalma.

Oszlop teljes méretűvé tétele

Módosítja a kijelölt oszlop szélességét, hogy beleférjen az oszlop fejléce és az oszlop adattartalma.

Összes oszlop aktualizálása

Módosítja minden oszlop szélességét, hogy beleférjen az oszlopok tartalma.

Oszlop optimalizálása

Módosítja a kijelölt oszlop szélességét, hogy beleférjen az oszlop tartalma.

Oszlop rögzítése (vagy Oszloprögzítés megszüntetése)

A rögzítéssel az oszlop és a balra található összes oszlop látható a görgetéskor. Szüntesse meg a rögzítést, hogy az összes oszlopot görgesse.

Minden oszlop visszaállítása alapértelmezettre

Beállítja az összes oszlop alapértelmezett megjelenítési és szélességbeállítását.

Fólialista helyi menü

Szűrő fa megjelenítése

Megjeleníti a Szűrőlistát. Törölje ezt az opciót, ha el szeretné rejteni a listát. Ugyanaz, mint a .

Szűrők megjelenítése a fólialistában

Fóliaszűrőket jelenít meg a fólialista tetején. Törölje ezt az opciót, ha csak a fólialista fóliáit szeretné megjeleníteni.

Aktuálissá tétel

A kijelölt fóliát aktuális fóliának állítja be. Ugyanaz, mint az .

Új fólia

Fóliát hoz létre. Ugyanaz, mint az .

Fólia átnevezése

Szerkeszti a fólia nevét.

Fólia törlése

A kiválasztott fóliákat törli a rajzfájlból. Ugyanaz, mint a .

Leírás megváltoztatása

Szerkeszti a kijelölt fólia leírását. Ha a fóliaszűrők megjelennek a fólialistában, a szűrő leírásának szerkesztése szerkeszti azt a szűrő összes fóliáján.

Eltávolítás csoportszűrőből

Eltávolítja a kijelölt fóliákat abból a fólia csoportszűrőből, amely ki van jelölve a Szűrők listában.

Xref-fóliatulajdonságok visszaállítása:

Egy xrefhez vagy az összes xrefhez eltávolítja a kijelölt fóliák (vagy az összes fólia) egyik vagy az összes tulajdonság-felülírását. Attól függően, hogy hol volt az egérmutató, amikor megnyitotta a helyi menüt, a leporelló menü más és más menüpontokat kínál. Egyetlen xref-tulajdonságfelülírás eltávolításához kattintson a jobb gombbal a tulajdonság-felülírásra.

Fólia összehangolása

Eltávolítja az új fóliákat a Nem egyeztetett fóliák szűrőből. Ez az opció csak akkor használható, ha nem egyeztetett fóliák vannak kijelölve. Amikor a fóliaértesítés szolgáltatás be van kapcsolva, az új fóliák nem egyeztetettek lesznek, amíg el nem fogadja a fóliákat egyeztetettként.

Nézetablak-felülírások eltávolítása

Ez az opció kizárólag az elrendezési nézetablakokban érhető el. Az aktuális vagy az összes nézetablakban eltávolítja a kijelölt fóliák (vagy az összes fólia) egyik vagy az összes tulajdonságfelülírását. Attól függően, hogy hol volt az egérmutató, amikor megnyitotta a helyi menüt, a leporelló menü más és más menüpontokat kínál. Egyetlen tulajdonságfelülírás eltávolításához kattintson a jobb gombbal a tulajdonságfelülírásra.

Új, fagyasztott fólia minden nézetablakban

Létrehoz egy fóliát, és minden létező és új nézetablakban fagyasztja. Ugyanaz, mint a .

Fólia fagyasztása nézetablakban

A kijelölt fóliát minden új és létező elrendezési nézetablakban fagyasztja.

NA fólia felolvasztása minden nézetablakban

Kiolvasztja a kijelölt fóliát az összes új és meglévő nézetablakban.

Kijelölt fóliák elkülönítése
A kiválasztott fóliák kivételével kikapcsolja az összes fóliát.
Kijelölt fólia/fóliák egyesítése...
A kijelölt fóliákat egy meghatározott fóliává kombinálja. A kijelölt fóliákon található objektumok az új fóliára kerülnek, és öröklik azok tulajdonságait.
Mindet kijelöli

Kijelöli a fólialistában megjelenített összes fóliát.

Mind tisztítása

Törli a fólialistában lévő összes fólia kijelölését.

Az aktuális kivételével az összes kiválasztása

Az aktuális fólia kivételével kijelöli a fólialistában megjelenített összes fóliát.

Kiválasztás megfordítása

Kijelöl mindent, ami a fólialistában megjelenítésre került, kivéve az aktuálisan kiválasztott elemeket.

Fóliaszűrő átfordítása

Megjeleníti az összes fóliát, amelyek nem felelnek meg az aktív fóliatulajdonság-szűrő követelményeinek.

Fóliaszűrők

Megjeleníti a fóliaszűrők listáját, beleértve az alapértelmezett fóliaszűrőket. Kattintson egy szűrőre, amelyet a fólialistára szeretne alkalmazni.

Fóliaállapotok mentése

Az aktuális fóliabeállításokat fóliaállapotként menti el.

Fóliaállapot visszaállítása

Megjeleníti a Fóliaállapot-kezelő párbeszédpanelt, ahol kijelölhet egy visszaállítandó fóliaállapotot. Ez a művelet csak azokat a beállításokat állítja vissza, amelyek a fóliaállapot mentésekor meg voltak határozva a Fóliaállapot-kezelőben.

Szűrőlista helyi menü

Láthatóság

Megváltoztatja a fóliák láthatóságát a kijelölt szűrőkben.

Lezárás

Vezérli, hogy a fóliák zároltak vagy feloldottak-e a kijelölt szűrőkben.

Nézetablak

Az aktuális elrendezési nézetablakban vezérli a fóliák NA fagyasztási beállítását a kijelölt szűrőkben.

Csoport elkülönítése

Befagyaszt minden olyan fóliát, amely nem tartozik a kijelölt szűrőkhöz.

  • Minden nézetablak.
    • Minden elrendezési nézetablakban beállítja az NA fagyasztás beállítást az összes olyan fóliához, amely nem tartozik a kiválasztott szűrőkhöz.
    • A modelltérben lefagyasztja az összes fóliát, amely nem tartozik a kiválasztott szűrőbe, kivéve az aktuális fóliát.
  • Csak az aktív nézetablak.
    • Az aktuális elrendezési nézetablakban beállítja az NA fagyasztás beállítást az összes olyan fóliához, amely nem tartozik a kiválasztott szűrőkhöz.
    • A modelltérben kikapcsolja az összes olyan fóliát, amely nem tartozik a kiválasztott szűrőhöz, kivéve az aktuális fóliát.
Xref-fóliatulajdonságok visszaállítása

Eltávolítja az xref-tulajdonságok felülírásait a kijelölt xref esetében. Egy kiválasztott xref vagy adott xref-fóliatulajdonság-felülírás összes felülírását visszaállíthatja.

Új tulajdonságok szűrő

Megjeleníti a Fóliaszűrő tulajdonságai párbeszédpanelt. Ugyanaz, mint a .

Új csoportszűrő

Fóliacsoport-szűrőt hoz létre. Ugyanaz, mint az .

Konvertálás csoportszűrővé

Konvertálja a kijelölt fóliatulajdonság szűrőt fólia csoportszűrővé.

Átnevez

Szerkeszti a kijelölt fóliaszűrő nevét.

Töröl

Eltávolítja a kijelölt fóliaszűrőt. A Mind, a Minden használatban lévő fólia és az Xref fóliaszűrők nem törölhetők.

Tulajdonságok

Megjeleníti a Fóliaszűrő tulajdonságai párbeszédpanelt, ahol módosíthatja a kijelölt fóliatulajdonság-szűrő definícióit. Ez az opció csak akkor érhető el, ha a fóliatulajdonság szűrő kijelölésre került.

Fóliák kiválasztása

Fóliákat ad hozzá vagy cserél le a kijelölt fóliacsoport-szűrőben. Ez az opció csak akkor érhető el, ha a fólia csoportszűrő kijelölésre került.

  • Hozzáad Fóliákat ad hozzá a kijelölt fóliacsoport-szűrőhöz a rajzban kiválasztott objektumokból.
  • Csere. Lecseréli a kijelölt fóliacsoport-szűrő fóliáit a kijelölt rajzban lévő objektumok fóliáival.