Információk a geometriai kényszerek megjelenítéséről és ellenőrzéséről

Ránézésre meg lehet állapítani, hogy mely objektumokhoz van társítva geometriai kényszer, illetve mely kényszerhez van társítva objektum.

A kényszerikonok arról adnak információt, hogy miként történik az objektumok kényszerezése. A kényszertár egy vagy több ikont jelenít meg, amely ikon(ok) objektumon alkalmazott geometriai kényszereket jelölnek.

Lehetősége van az útban lévő kényszertárakat áthelyezni, valamint megadni, hogy a láthatók legyenek-e (vagy rejtettek).

Geometriai kényszerek ellenőrzése objektumokon

A geometriai kényszerek társítását 2 módon lehet megerősíteni.

Ezek a kiemelési funkciók egyszerűbbé teszik a kényszerekkel történő munkavégzést, különösen olyan esetekben, amikor számos kényszer szerepel a rajzban.

Kényszertárak megjelenítésének szabályozása

A geometriai kényszerek és a kényszertárak akár egyenként, akár általánosan megadva lehetnek rejtettek vagy láthatók. A következők bármelyikét végrehajthatja:

A Kényszerbeállítások párbeszédpanel segítségével adja meg a kényszertárakon megjeleníteni vagy elrejteni kívánt geometriaikényszer-típusokat.

A kényszertárak esetében meg lehet adni, hogy automatikusan és ideiglenesen megjelenjenek a kényszerezett geometria kijelölésekor. Ha a geometria kijelölése megszűnik, a program elrejti az ideiglenesen megjelenített kényszertárakat.

A geometriai kényszerek elrejtése egy terv áttekintése és elemzése során hasznos, és ilyenkor érdemes szűrve megjeleníteni a geometriai kényszereket. Például választhatja azt a lehetőséget, hogy csak a párhuzamossági kényszerek ikonjai legyenek láthatók. Következő lépésként választhatja kizárólag a merőlegességi kényszerek ikonjainak megjelenítését.

Megjegyzés: A jobb átláthatóság érdekében az egybeeső kényszerek alapértelmezés szerint kisméretű, kék négyzetként jelennek meg. Ha szükséges, a Kényszerbeállítások párbeszédpanel egyik eleme segítségével kikapcsolhatja ezeket.