-ATTDEF (parancs)

A parancspromptban használva attribútumdefiníciót hoz létre adatok blokkban történő tárolásához.

Az attribútum egy olyan objektum, amely egy blokk definiálásakor keletkezik és a blokk definíciójába kerül. Az attribútumok tartalmazhatnak adatokat, így például cikkszámot, terméknevet stb.

A következő promptok jelennek meg.

Attribútummódok

Az aktuális beállítások értékei a parancselőzményekben tekinthetők meg. Válasszon ki egy opciót annak be- vagy kikapcsolásához. Amikor befejezte a módok beállítását, nyomja le az Enter billentyűt. Az AFLAGS rendszerváltozó tárolja az aktuális módbeállításokat, és az alapértelmezett mód megadására használható.

Láthatatlan

Megakadályozza, hogy a blokk beillesztésekor az attribútumértékek megjelenjenek. Az ATTLÁTH parancs felülírja a Láthatatlan módot.

Konstans

Blokkbeillesztéseknél az attribútumoknak rögzített értéket ad.

Ellenőrző

Blokk beillesztésekor prompt jelenik meg az attribútumértékek helyességének ellenőrzésére.

Beállítás

Előre beállított attribútumot tartalmazó blokk beillesztésekor az attribútumértékeket az alapértelmezés szerinti értékekre állítja be.

Hely rögzítése

Rögzíti az attribútum helyét a blokkreferencián belül. Ha nincs rögzítve, akkor az attribútumot a fogókkal a blokk többi részéhez képest elmozdítható, és a többsoros attribútum átméretezhető.

Megjegyzés: Dinamikus blokkban az attribútum pozícióját rögzíteni kell, hogy be legyen foglalva a művelet kiválasztási halmazába.
Feliratozási

Azt adja meg, hogy az attribútum feliratozási attribútum-e.

Többsoros

Azt adja meg, hogy az attribútum értéke többsoros szöveg is lehet. Ha ezt a lehetőséget választja, akkor megadható az attribútum határvonalának szélessége is.

Attribútumcímke neve

Az attribútum címkéjét adja meg, amely azonosítja az attribútum egyes rajzbeli előfordulásait. A címke bármilyen karaktert tartalmazhat, kivéve a szóközt és a felkiáltójelet (!). A kisbetűket automatikusan nagybetűkké konvertálja a program.

Megjegyzés: Mindenképpen győződjön meg arról, hogy az attribútumcímkék egyedi névvel rendelkeznek. A Bővített attribútumszerkesztő vörös színnel jelöli a többször szereplő címkéket. A többször szereplő címkék problémát okozhatnak adatok kiemelésekor vagy dinamikus blokként történő használatkor.

Attribútumprompt

Az attribútumdefiníciót tartalmazó blokkok beillesztésekor megjelenő attribútumpromptot határozza meg. Ha lenyomja az Enter billentyűt, akkor az attribútumcímke lesz a prompt. Ha bekapcsolja a Konstans módot, ez a prompt nem jelenik meg.

Megjegyzés: Egysoros attribútumok esetén legfeljebb 256 karakter írható be. Ha a prompt vagy az alapértelmezett érték sorának elején szóközöket kíván elhelyezni, a karakterlánc elejére írjon be egy fordított perjelet (\). Az első karakter fordított perjellé tételéhez kezdje a karakterláncot két fordított perjellel (\\).

Attribútum alapértéke

Az alapértelmezés szerinti attribútumértéket adja meg. A blokk beillesztésekor az alapértelmezett attribútumérték jelenik meg. Alapértelmezett értéket nem feltétlenül kell megadni. Ha bekapcsolja a Konstans módot, akkor a program az attribútumérték promptot jeleníti meg helyette.

Ha ki van kapcsolva a Többsoros mód, a -ATTDEF ugyanazokat a promptokat jeleníti meg, mint a SZÖVEG parancs, az attribútumcímkéket használva a karakterláncok bekérése helyett.

Az Adja meg a papír magasságát prompt csak akkor jelenik meg, ha az aktuális szövegstílus feliratozási.

Megjegyzés: Egysoros attribútumok esetén legfeljebb 256 karakter írható be. Ha a prompt vagy az alapértelmezett érték sorának elején szóközöket kíván elhelyezni, a karakterlánc elejére írjon be egy fordított perjelet (\). Az első karakter fordított perjellé tételéhez kezdje a karakterláncot két fordított perjellel (\\).

Ha be van kapcsolva a Többsoros mód, a -ATTDEF ugyanazokat a promptokat jeleníti meg, mint a BSZÖVEG parancs.

Attribútumérték (konstans mód)

A konstans attribútum értékét adja meg. Ez a prompt csak akkor jelenik meg, ha be van kapcsolva a Konstans mód.

Az -ATTDEF ugyanazokat a promptokat jeleníti meg, mint a SZÖVEG parancs, az attribútumcímkéket használva a karakterláncok bekérése helyett.

Ha be van kapcsolva a Többsoros mód, a -ATTDEF ugyanazokat a promptokat jeleníti meg, mint a BSZÖVEG parancs.

Többsoros attribútum helye (többsoros mód)

A többsoros szöveg befoglaló téglalapjának első sarokpontját adja meg. Ez a hely lesz az attribútum kezdőpontja.

Ellentétes sarokpont (többsoros mód)

Ha a mutatóeszközt húzza az ellenkező sarok meghatározásához, egy téglalap jelenik meg, amely a bekezdéses szövegobjektum helyét és szélességét mutatja. A téglalapban található nyíl a szöveg irányát mutatja.