Méretstílus-kezelő

Új stílusokat hoz létre, beállítja az aktuális stílust, módosítja a stílusokat, felülírásokat állít be az aktuális stíluson, és stílusokat hasonlít össze.

MÉRETSTÍLUS (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Aktuális méretstílus

Megjeleníti az aktuális méretstílus nevét. Az alapértelmezett méretstílus a STANDARD. A program az aktuális stílust alkalmazza a létrehozott méretekhez.

Stílusok

Felsorolja a méretstílusokat a rajzban. Az aktuális stílus kiemelve jelenik meg. A jobb gombbal kattintva a listában megjelenik egy helyi menü, amelynek beállításait stílusok aktuálissá tételéhez, átnevezéséhez és törléséhez használhatja. Nem törölheti azt a stílust, amely aktuális vagy használatban van az aktuális rajzban.

A stílus neve előtti ikon azt jelzi, hogy a stílus feliratozási stílus.

Ha nem választja ki az Xref stílusok kihagyása beállítást, akkor a méretstílusok a külső referenciát tartalmazó rajzokban a külső hivatkozású elnevezett objektumok szintaxisát használva jelennek meg. Bár nem változtathatja meg, nem nevezheti át és nem teheti aktuálissá a külsőleg hivatkozott méretstílusokat, azok alapján azonban létrehozhat új stílusokat.

A listavezérlőben kijelölt elem a megjelenített méretstílus.

Szűrőlista

A stílusok megjelenítését vezérli a Stílusok listában. Válassza a Minden stílus elemet, ha a rajzban szereplő összes stílust meg szeretné jeleníteni a listában. Válassza a Felhasznált stílusok beállítást, ha csak az aktuálisan alkalmazott stílusokat szeretné megjeleníteni.

Xref stílusok kihagyása

Ha bejelöli a jelölőnégyzetet, a külső referencia rajzokban szereplő stílusokat nem jeleníti meg a Stílusok listában.

Előnézet

A Stílusok listában kijelölt stílus grafikus megjelenítését mutatja.

Leírás

Leírást ad a Stílus listában kiválasztott stílusról, összehasonlítva azt az aktuális stílussal. Ha a leírás hosszabb, mint a biztosított hely, akkor kattintson a Leírás területen, majd görgessen azon belül a lefelé és felfelé nyilakkal.

Aktuálissá tétel

A Stílusok listában kijelölt stílus aktuálissá tétele. A program az aktuális stílust alkalmazza a létrehozott méretekhez.

Új

Megjeleníti az Új méretstílus létrehozása párbeszédpanelt, ahol új méretstílusok definiálhatók.

Módosítás

Megjeleníti a Méretstílus módosítása párbeszédpanelt, ahol a módosíthatja a méretstílusokat. A párbeszédpanel beállításai azonosak az Új méretstílus párbeszédpanel beállításaival.

Felülírás

Megjeleníti az Aktuális stílus felülírása párbeszédpanelt, ahol a méretstílusok ideiglenes felülírásai állíthatók be. A párbeszédpanel beállításai azonosak az Új méretstílus párbeszédpanel beállításaival. A felülírások nem mentett módosításokként jelennek meg a Stílusok listában a méretstílusok alatt.

Összehasonlítás

Megjeleníti a Méretstílusok összehasonlítása párbeszédpanelt, amelyben két méretstílust hasonlíthat össze vagy kilistázhatja egy méretstílus összes tulajdonságát.