További információk a szövegek külső fájlokból való importálásáról

TXT vagy RTF kiterjesztésű, szövegszerkesztőben létrehozott szövegfájlokat illeszthet be a rajzba a szöveg importálásával vagy a fájlikonok Fájlkezelőből történő áthúzásával.

A legrugalmasabb megoldást a TXT- vagy RTF-fájlok más forrásból történő importálása biztosítja. Létrehozható például egy olyan szabványos megjegyzésekből álló szövegfájl, amelyet hozzáadhat a rajzokhoz. Az importált szöveg bekezdéses szöveg objektummá alakul át, melyet ezután módosíthat és újraformázhat. A TXT-fájlból importált szöveg örökli az aktuális szövegstílust. Az RTF-fájlból importált szöveg örökli az aktuális szövegstílus nevét, de megtartja eredeti betűtípusait és formátumát. Az importált szövegfájlok mérete maximum 256 KB, formátuma pedig .txt vagy .rtf lehet.

Ha szövegfájlt áthúz a rajzra, a szöveg szélességét az eredeti dokumentum sortörései határozzák meg. RTF-fájl rajzra történő áthúzásakor a program OLE objektumként illeszti be a szöveget.

Ha a vágólapot használja a szöveg másik alkalmazásból történő beillesztésekor, a szöveg OLE objektummá alakul át. Ha a vágólapot használja másik fájlból származó szöveg beillesztéséhez, a szöveg blokkreferenciaként lesz beillesztve, és megtartja eredeti szövegstílusát.

Ha a vágólapot használja a szöveg másik alkalmazásból történő beillesztésekor, a program az eredeti forrástól függően formázva vagy formázás nélkül illeszti be a szöveget. Ha a vágólapot használja másik rajzfájlból származó szöveg beillesztéséhez, a szöveg blokkreferenciaként lesz beillesztve, és megtartja eredeti formázását.