A DGNEXPORT konverziós táblázata

A következő táblázat az exportálható DGN-objektumokat és -funkciókat sorolja fel, és megjegyzéseket tartalmaz a fordítás hatókörére vonatkozóan is.

DWG-DGN konverziós táblázat
AutoCAD MicroStation

Megjegyzések

Geometriai objektumok Geometriai elemek A következő DWG-objektumokból DGN-elemek keletkeznek: vonal szerkesztővonal, sugár, vonallánc, ív, kör, spline (NURBS), ellipszis, elliptikus ív, pont, gyűrű, többszörösvonal, sraffozás (az átmenetes kitöltések is) és kitakarás. A változó szélességű vonalláncoknak csak a kezdeti szélességük marad meg, amikor IntelligensVonallá (SmartLine) fordulnak le.

Fóliák

Szintek

A fólianevekben lévő érvénytelen DWG-karakterek helyére szóköz kerül.

Színek Színek

A színek a lehető legjobban megközelítik egymást. Az ACI-színekből (AutoCAD színindex színekből) közvetlenül DGN-színindex színek keletkeznek. Ha a TrueColor lehetőséget használja, de az RGB értékek közvetlenül megfelelnek egy DGN-színindexnek, akkor a színek is közvetlenül lesznek egymásra leképezve. Ha nincs megfelelő TrueColor szín, akkor az RGB-értékek adódnak hozzá a DGN-színindexhez.

Vonaltípusok Vonalstílusok

Az egyéni vonaltípusok nem támogatottak, és váratlan eredményt okozhatnak.

Blokkok

Cellák

A blokkokból megosztott cellák keletkeznek. A dinamikus blokkok is cellákként exportálódnak, és elvesztik dinamikus jellegüket. A Láthatatlan, a Konstans, az Ellenőrző és a Beállító attribútumokból mind címkék lesznek.

Egysoros szöveg objektumok, bekezdéses szöveg objektumok, szövegstílusok Szöveg, Szöveg csomópontok, Szövegstílusok Megmarad a többsoros szövegek vizuális integritása. Ha azonban az exportált többsoros szöveg objektumot MicroStationben szerkeszti, elveszik a formázás.

Az AutoCAD TrueType és SHX betűtípusai a MicroStation V7-be való exportáláskor Engineering (Műszaki) formátumúak lesznek. Ennek eredménye számos vizuális eltérés lehet.

Táblázatok Táblázatok A táblázatobjektumokból vonalakból és szövegből álló cellaelemek lesznek.
Mezők Mezők A mezőkből általában statikus szöveg lesz. Ez alól csak azok a mezők képeznek kivételt, amelyek mindkét termékben ugyanúgy viselkednek. Ilyenek a LétrehozásDátuma/CreateDate, a MentésDátuma/SaveDate és a NyomtatásDátuma/PlotDate dátummezők, továbbá a Szerző/Author, a Fájlnév/Filename és a Fájlméret/Filesize dokumentumtulajdonság-mezők.
Megjegyzés:

A mezőbeli szöveg frissítésére használja a MicroStation Key-in segédprogramját (field update all).

Méretek, méretstílusok Méretek, méretstílusok A méretek nagysága, térköze, stílusa és alakja kissé eltérhet egymástól. Ha lehetséges, megmarad a méretezés asszociativitása, a helyez méretértékek pedig mindig megőrződnek.
Raszterképek Raszterképek A következő képfájltípusok támogatottak: .bmp, .cal, .tif, .png, .tga, .jpg, .gif, .rlc, .bil, és .pcx. A program más típusú képfájlokkal nem foglalkozik.
DWF-referenciák DGN-referenciák A megadott exportálási opció függvényében minden DWG-fájl, beleértve a beágyazott DWG-refrenciákat is, vagy DGN-fájllá alakul, vagy egy-egy cellákként egyetlen egyesített DGN-fájlt alkot, vagy figyelmen kívül marad.
Megjegyzés:

A MicroStation nem támogat olyan referenciákra vonatkozó beágyazott referenciákat, amelyeket beépítettek a gazdafájlba.

DWG-modell DGN-tervmodell Egy DWG-fájlbeli modellből egy DGN-fájl keletkezik.
DWG-elrendezés DGN-lapmodell

A V8 verzióba történő exportáláskor az inicializált elrendezések a DGN-fájlbeli lapmodellekké alakulnak.

A V7 verzió csak egyetlen modellt támogat. A V7 esetén több DGN-fájl exportálható: egy a modell számára, a többi pedig a DWG-fájlban lévő egyes inicializált elrendezések számára. Az elrendezés neve az exportált DGN-fájl neve után kerül: <fájlnév> - Elrendezés1.dgn.
AEC-objektumok   Az AEC-objektumok nem támogatottak. A DGN-fájlba történő exportálás előtt az EXPORTTOAUTOCAD paranccsal konvertálja az AEC-objektumokat alap AutoCAD-objektumokká.