Információk a MicroStation DGN-fájlok exportálásáról

A DWG-fájlokat a V7 DGN és a V8 DGN rajzfájlformátumokba exportálhatja.

Az exportálási folyamat az alapvető DWG-fájladatokat megfelelő DGN-fájladatokká és specializált adatokká alakítja. Számos fordítási beállítás áll rendelkezésre az adatok exportálási folyamat során végzett átalakítása módjának megadásához. Például:

Az exportálási folyamat alapértelmezés szerint szabványos leképezésfordítást használ, amely DGN formátumú szintekre, vonaltípusokra, vonalvastagságokra és színekre képezi le a DWG formátumú fóliákat, vonaltípusokat, vonalvastagságokat és színeket. Szükség esetén módosíthatja a leképezéseket, hogy megfeleljenek a vállalat CAD-szabványainak. A DGNLEKÉPEZÉS paranccsal szerkesztheti a leképezéseket.

Tudnivalók a korlátozásokról

A DGN objektumokkal és tulajdonságokkal közvetlen korrelációban lévő AutoCAD objektumokat és tulajdonságokat a rendszer hiba nélkül exportálja. Az AutoCAD fóliák például közvetlenül MicroStation szintekké vannak leképezve. Előfordulhat azonban, hogy a DGN objektumokkal és tulajdonságokkal nem közvetlen korrelációban lévő AutoCAD objektumokat és tulajdonságokat nem tudja teljes pontossággal leképezni. A következők az eredményül kapott ismert korlátozások.

A DWG objektumok és más adatok DGN-fájlokba végzett exportálásának részleteiről lásd a DGNEXPORT konverziós táblázatot.

Megjegyzés: V7 DGN formátumú fájlba ne exportáljon V8 DGN-alávetítést tartalmazó rajzot. A V8 DGN referenciák nem jeleníthetők meg V7 DGN-fájlokban. A V8 DGN fájlformátum nem érvényes tervezési fájl az eredményül kapott V7 DGN-fájlhoz.

Javaslatok

A MicroStation DGN fájlformátumba való adatátvitel optimalizálásához célszerű megfontolni a következő ajánlásokat:

Konverziós egységek

Az exportáláskor a DWG-fájl rajzi egységei egyezzenek meg a DGN-sablonfájl fő vagy másodlagos mértékegységeivel. A DGN-sablonfájlok hasonlóak az AutoCAD rajzsablonfájljaihoz (DWT). A DGN-fájl alapértelmezett beállításait és attribútumait tartalmazza, például a használt mértékegységeket.

Tegyük fel például, hogy hüvelykben létrehozott DWG-fájlt exportál. A kiválasztott DGN-sablonfájl fő mértékegysége láb és másodlagos mértékegysége hüvelyk. Exportáláskor az Exportálás beállításai párbeszédpanelen válasszon másodlagos mértékegységeket a Sablonfájl megadása szakaszon. Ez a DWG-fájlban használt hüvelykeket egyezteti a DGN-sablonfájlban megadott hüvelykekkel.

Megjegyzés: A DGN-fájlokat használó néhány program nem támogatja a fájlnevekben a kibővített karaktereket. Ezért ne használjon ékezetes és ázsiai karaktereket a fájlnevekben a DGNEXPORT használatakor.