Digitális aláírás adatainak megjelenítése

Digitális aláírás állapotmegjelenítésének szabályozása

  1. Kattintson a jobb gombbal a rajzterületen, és válassza a Beállítások menüpontot.
  2. A Beállítások párbeszédpanel Megnyitás és mentés lapján jelölje be a Digitális aláírás adatainak megjelenítése jelölőnégyzetet vagy törölje annak bejelölését (SIGWARN rendszerváltozó):
    • Ha a Digitális aláírás adatainak megjelenítése jelölőnégyzet be van jelölve, és megnyit egy érvényes aláírást tartalmazó fájlt, megjelenik a digitális aláírás állapota.
    • Ha a Digitális aláírás adatainak megjelenítése jelölőnégyzet nincs bejelölve, és megnyit egy fájlt, a digitális aláírás állapota csak akkor jelenik meg, ha az aláírás érvénytelen.

Aláírás érvényességének ellenőrzése a Fájlkezelőben

  1. A Fájlkezelőben keressen egy fájlt, amelynek digitális aláírását ellenőrizni kívánja. Az aláírt fájlok a Digitális aláírások ikonnal jelennek meg.

    Egyes operációs rendszerek más ikont jelenítenek meg az érvényes digitális aláírást tartalmazó fájlok számára.

  2. Kattintson a jobb gombbal a fájlnévre. Kattintson a Tulajdonságok parancsra.
  3. Ha a fájl tartalmaz digitális aláírást, a Tulajdonságok párbeszédpanel Digitális aláírás lapfül megjelenik. A digitális aláírás részleteinek megtekintéséhez kattintson a Digitális aláírás lapfülre.

    Ha a digitális aláírás valódi, egy Érvényes aláírás ikon kerül megjelenítésre, ha a digitális aláírás nem érvényes, Érvénytelen aláírás ikon jelenik meg.

  4. Válasszon egy opciót az Egyéb mezők listából a digitális aláírás részleteinek megtekintéséhez, mint például a kiadó, leírás, a digitális azonosító lejárati dátuma és a sorozatszám. Megtekintheti az időbélyegzőt és az időszolgáltatást is.

Aláírás érvényességének ellenőrzése a Digitális aláírások ellenőrzése ikon használatával

  1. Nyisson meg egy aláírt fájlt.
  2. Kattintson a Digitális aláírások ellenőrzése ikonra.
  3. Ha a fájl rendelkezik digitális aláírással, a Digitális aláírások ellenőrzése párbeszédpanelen kattintson az Alap aláírás megtekintése gombra.

    A Digitális aláírás tartalma párbeszédpanel a digitális aláírás olyan részleteit jeleníti meg, mint például az aláíró, a digitális azonosító lejárati dátuma, a sorozatszám, megjegyzések a digitális aláírásról, időbélyegző és időszolgáltatás.

  4. Kattintson a Bezárás gombra.
  5. Ha a fájl külső referenciákat (xrefeket) tartalmaz, melyek digitális aláírással vannak ellátva, jelölje be az Xref rajzok megtekintése jelölőnégyzetet a Digitális aláírások ellenőrzése párbeszédpanelen. Kattintson az Xref aláírásának megtekintése gombra a fájlhoz csatolt külső referenciák megtekintéséhez.

A Digitális aláírások ikon megjelenítésének be- és kikapcsolása a Fájlkezelőben

  1. A Fájlkezelőben keressen egy fájlt, amelynek Digitális aláírás ikonja van.
  2. Kattintson a jobb gombbal a fájlnévre. Kattintson a Digitális aláírás ikonok engedélyezése/letiltása ikonra.
  3. Kattintson a Digitális aláírások ellenőrzése és speciális ikonok megjelenítése jelölőnégyzetre az ikon megjelenítésének bekapcsolásához, vagy törölje a jelet a jelölőnégyzetből az ikon megjelenítésének kikapcsolásához.
  4. Kattintson az OK gombra. Jelentkezzen ki a Windows rendszerből, majd jelentkezzen be újra.