Információk a rajzok digitális aláírásáról

A digitális aláírás egy titkosított információkat tartalmazó tömb, amelyet azért adnak bizonyos fájlokhoz, hogy a fájl létrehozóját azonosítsa, és jelölje, hogy a fájl módosult-e a digitális aláírás hozzáadását követően.

A digitális aláírással ellátott rajzfájlok az alábbi előnyöket biztosítják:

Ha digitális aláírást kíván csatolni egy fájlhoz, rendelkeznie kell egy valamely hitelesítésszolgáltató által kibocsátott digitális tanúsítvánnyal, vagy létrehozhat egy önaláírt tanúsítványt az e célt szolgáló segédprogramok valamelyikének használatával.

A fájlok digitális aláírását megvizsgálhatja. Ez akkor fontos, amikor csoportos projekteken dolgozik, vagy ha egy végrehajtható fájlt kap valakitől. A rajzfájlok esetében egy ikon jelenik meg az állapotsorban, ha az adott rajzfájl rendelkezik digitális aláírással.

Ha az ikonra kattint, ellenőrizheti az aláírással kapcsolatos információkat, többek közt az aláírás érvényességét és a fájlt aláíró személy vagy szervezet nevét.

Támogatott adatfájltípusok

Az alábbi fájltípusokhoz illeszthet digitális aláírást a DIGITÁLISALÁÍRÁS paranccsal:

Érvénytelen digitális aláírások

A digitális aláírás a következő okokból veszítheti el az érvényességét:

Megjegyzés: A fájl átnevezése nem érvényteleníti annak digitális aláírását.

Digitális aláírás újbóli alkalmazása egy rajzra

Bizonyos esetekben esetleg módosítania kell valamelyik rajzfájlt, majd újra hozzá kell fűznie digitális aláírását. Ezekben az esetekben használja a BLOKKDEF parancsot, adja meg a teljes rajzot, és a verziókövetés érdekében mentse új fájlnéven. Ezt követően adja hozzá ismét a digitális aláírását.