HHIVATKOZÁS (parancs)

Hiperhivatkozást csatol egy objektumhoz, vagy egy meglévő hiperhivatkozást módosít.

Keres

A rajzokban lévő hiperhivatkozások segítségével csatolt fájlokra lehet ugrani. Egy hiperhivatkozás például elindíthat egy szövegszerkesztő programot és megnyithat egy megadott fájlt, egy másik hiperhivatkozás pedig elindíthat egy webböngészőt és megjeleníthet egy megadott honlapot.

Ha a parancsprompthoz beírja a -HHIVATKOZÁS parancsot, opciók jelennek meg, beleértve a hiperhivatkozáshoz társítandó terület meghatározásának lehetőségét.

Megjegyzés: Ha bármilyen kétség merül fel a hiperhivatkozásokat tartalmazó rajz eredetével kapcsolatban, használja a HHIVATKOZÁS parancsot az URL-hivatkozás megjelenítéséhez az egyes csatolt objektumokon. Beszúrt blokkok esetén az URL-címek a blokkdefiníciókban találhatók. Ebben az esetben nyissa meg a blokkszerkesztőt, és használja a HHIVATKOZÁS parancsot az egyes objektumokon. Így ellenőrizheti az URL-hivatkozásokat.

A következő promptok jelennek meg.

Válasszon objektumokat
Kiválasztja azt az objektumot, amely a hiperhivatkozás-csatolással rendelkezni fog.

Az alábbi párbeszédpanelek egyike jelenik meg:

  • Hiperhivatkozás beillesztése párbeszédpanel (olyan grafikus objektumok esetére, amelyek még nem tartalmaznak hiperhivatkozásokat)
  • Hiperhivatkozás módosítása párbeszédpanel (olyan grafikus objektumok esetére, amelyek már tartalmaznak hiperhivatkozásokat)

Ha a hiperhivatkozás beillesztése után a hivatkozott objektum fölé viszi az egérmutatót, egy hiperhivatkozás ikon jelenik meg. A hiperhivatkozás aktiválásához kattintson a jobb gombbal a kiválasztott objektumon, majd válassza a Hiperhivatkozás opciót. A hiperhivatkozásokhoz rendelt fájlok csak akkor nyithatók meg, ha a PICKFIRST rendszerváltozó értéke 1.