Rajz előzményei paletta

Megjelenít egy palettát, amelyről listázhatja és összehasonlíthatja az aktuális rajz korábbi verzióit, ha a rajz mentve lett a fiókjába egy támogatott felhőtárhely-szolgáltatón.

RAJZELŐZMÉNYEK (parancs) Keres

A Rajz előzményei paletta megjeleníti a OneDrive, Dropbox és Box szolgáltatásokba mentett rajzok verzióit. Minden alkalommal, amikor ment egy felhőtárhely-szolgáltatói fiókban tárolt rajzot, a rendszer létrehozza a korábbi verziót, és megőrzi arra az esetre, ha össze szeretné hasonlítani a rajz aktuális verziójával. Ezek a korábbi verziók alkotják a rajz verziótörténetét.

Közvetlenül a Rajz előzményei palettáról csak a DWG- és DWT-fájlok érhetők el.

Megjegyzés: Egy rajz korábbi verziójának megnyitásához közvetlenül a felhőtárhely-szolgáltatói fiókból kell azt elérnie. A legtöbb támogatott felhőtárhely-szolgáltató 30 napig őrzi meg a verziókat, néhány esetében azonban elérhetők hosszabb időszakok is.

Szűrővezérlők

A korábbi verziók száma áttekinthetetlenül magas lehet, azonban a szűrőkkel leszűkítheti az eredményeket.

Balról jobbra a szűrővezérlők a következő lehetőségeket kínálják:

Naptárszűrő
Megnyit egy naptárat, amelyből kiválaszthat két vagy több dátumot vagy dátumtartományt. Az eredetileg szürkén kiemelt dátumok azok a dátumok, amelyekhez legalább egy tárolt verziótörténet érhető el. A megadott dátumok kék színnel vannak kiemelve.
Felhasználószűrő
Az aktuális rajzot létrehozó vagy módosító felhasználók listáját jeleníti meg.
Időtartamszűrő
Megadja az aktuális rajzfájl korábban mentett verziói között eltelt minimális időtartamot. Ez a vezérlő csökkenti a palettán megjelenő korábbi verziók számát.

Verziótörténet-vezérlők

Lista frissítése
Frissíti a verziótörténet listáját a rajz legutóbbi módosításainak megjelenítéséhez, és törli a szűrőbeállításokat.
Összehasonlítás

Elindít egy, a rajz aktuális verziója és a kiválasztott korábbi verziók közötti összehasonlítási munkamenetet.

A következő példában Jerry észreveszi, hogy Brian több mint egy órája módosította a rajzot, és szeretné összehasonlítani Brian verzióját az aktuális verzióval.

Tipp: A rajz aktuális verziójának és korábbi verzióinak összehasonlítását úgy végezheti el gyorsan, ha rákattint duplán a Verziótörténet legfelső bejegyzésére.

Az Összehasonlítás vezérlő megnyitja a Rajzok összehasonlítása funkciót a verziók közötti geometriai vagy szövegbeli különbségek azonosításához. További információkért lásd: Információk a rajzok közti különbségek összehasonlításáról.