Információk a rajzok közti különbségek összehasonlításáról

Összehasonlíthatja az aktuális rajzot egy másik rajzzal vagy a rajz egy támogatott felhőfiókban tárolt korábbi verziójával.

A tervek fejlesztése során egyre nehezebb emlékezni rá, hogy mi változott az egyes verziók között – különösen, ha a csapat tagjai távolról, más és más helyeken dolgoznak. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi két rajz vagy egy rajz két verziójának vizuális összevetését. A különbségeket a rendszer színnel és revízióbuborékokkal emeli ki az aktuális rajzban, miközben dolgozik.

A rajzok összehasonlításának lehetősége két különböző munkafolyamatban érhető el:

DWG-összehasonlítás
Az ÖSSZEHASONLÍT parancs lehetővé teszi az aktuális rajz összehasonlítását egy másik megadott rajzzal.
DWG-előzmények
A RAJZELŐZMÉNYEK parancs megjelenít egy palettát, amely alapján összehasonlíthatja az aktuális rajzot annak egy támogatott felhőtárhelyen tárolt korábbi verzióival. A támogatott felhőtárhely-szolgáltatók közé tartozik a Dropbox, a Box és a Microsoft OneDrive.
Megjegyzés: Az összehasonlítási folyamatok felhasználói felülete és beállításai gyakorlatilag azonosak, így az alábbi példa feltételezi, hogy a DWG-összehasonlítás funkciót használja. Ettől eltekintve a támogatott felhőtárhelyekre mentett rajzverziók összehasonlítása megegyezik.

Az összehasonítás folyamán a DWG-összehasonlítás szolgáltatás azonosítja a módosított, hozzáadott vagy eltávolított objektumokat a két rajz között. Vegyük például ezt a két nagy mértékben egyszerűsít rajzot. Mindkét rajz tartalmaz olyan elemeket, amelyeket a másik nem.

Tegyük fel, hogy az 1. rajz egy rajz korábbi verziója, a 2. rajz pedig az aktuális rajz.

Az ÖSSZEHASONLÍT parancs indításakor a DWG-összehasonlítás eszköztár megjelenik a rajzterület tetején, amikor kijelöli az egyik összehasonlítandó rajzot – ez ebben a példában az 1. rajz.

Az összehasonlítás eredménye megjelenik az aktuális rajzban az alábbiak szerint.

Megjegyzés: A jobb áttekinthetőség érdekében az alábbi rajzokban színvakok számára is látható színeket használtunk.

A színeket a DWG-összehasonlítás eszköztár Beállítások panelén módosíthatja. A Beállítások panelen további megjelenítési beállítások is elérhetők.

Megjegyzések

A különbségek importálása az aktuális rajzba

A DWG-összehasonlítás eszköztáron importálhatja az eltéréseket az összehasonlítandó rajzból az aktuális rajzba. Csak azokat az objektumokat lehet importálni az aktuális rajzba, amelyek eltérnek az összehasonlítandó rajzban. Ez a parancs hatékony módja az aktuális rajz egy korábbi verzióval való egyeztetésének.

Az importált különbségek automatikusan szürke színre váltanak, mivel most már mindkét rajzban szerepelnek.

Az összehasonlítás eredményének exportálása

Az összehasonlítás eredményeit egy új pillanatfelvétel-rajzba exportálhatja hivatkozásként. A pillanatfelvétel-rajz tartalmazza az összehasonlítás vizuális elemeit, a neve pedig a két rajz nevének kombinációja.

Megjegyzés: A pillanatfelvétel-rajz két blokkot tartalmaz, egyet-egyet a két összehasonlított rajzhoz.

Általános korlátozások

A DWG-összehasonlítás szolgáltatás korlátai a következők: