Információk eszközpaletták létrehozásáról

Az eszközpaletták segítségével a blokkokat, sraffozásokat és egyéni eszközöket egy lapokat tartalmazó ablakban rendszerezheti. Eszközpalettákat többféleképpen is létrehozhat.

Íme egy példa a megjegyzés buborék áthelyezésére a Feliratozás lapról húzással vagy kattintással.

Módszerek eszközpaletták létrehozásához

Egyszerűen létrehozhat egy új eszközpalettát:

  • Az eszközpaletta helyi menü segítségével új, üres palettát hozhat létre.
  • A DesignCenter helyi menü segítségével a választott tartalommal feltöltött eszközpalettákat hozhat létre.

Az Eszközpaletta tartalma

Az Eszközpaletták az eszközök különböző típusait tárolhatják. Ezek az eszközök ideálisak az olyan objektumok hozzáadására, mint például a:

Más típusú támogatott tartalmak, például geometriai objektumok, méretek, xrefek és raszterképek. Hozzáadhat fényeket, kamerákat, látványstílusokat és anyagokat (az AutoCAD LT programban nem érhetők el) is.

Módszerek eszközök eszközpalettákhoz adásához

Új vagy létező eszközpalettához többféleképpen adhat hozzá eszközöket.

Eszközpaletták testreszabása

Miután létrehozott egy palettát, saját igényei szerint módosíthatja azt. Többféle lehetőség áll rendelkezésére a helyi menükben:

Palettacsoportok

Csökkentse az eszközpaletták ablakban megjelenő eszközpaletták számát, vagy rendszerezze őket eszközpaletta-csoportok meghatározásával és megjelenítésével. Az eszközpaletta-csoport korlátozza a megjelenített paletták számát az Eszközpaletták ablakban. A Paletták testreszabása lehetőség Eszközpaletta-csoportok létrehozását és rendszerezését teszi lehetővé.

Például húzzon át egy palettát a bal oldali panelen látható listáról az egyik csoport alá a jobb oldali panelen.

Az alábbi témakörök további részletekkel szolgálnak az eszközpaletták és az eszközpaletta-csoportok testreszabásával, importálásával, exportálásával és megosztásával kapcsolatos képességekről.