Információk az eszközök objektumokból és képekből történő létrehozásáról és használatáról

Az objektumokból és képekből létrehozott eszközöket újra felhasználhatja, amikor csak szüksége van rá

Az eszközpaletták az Eszközpaletták ablakon belüli lapokra osztott területek, amelyek eszközként ismert elemeket tartalmaznak. Az általános eszközök közé tartoznak a következők

Hozzon létre egy eszközt annak áthúzásával egy eszközpalettára, majd használja azt ugyanolyan tulajdonságú objektumok létrehozásához. Tegyük fel, hogy egy rajzból áthúz egy 0,05 mm vonalvastagságú zöld kört egy eszközpalettára. Ezután bármikor hozzáadhat rajzához egy 0,05 mm vonalvastagságú zöld kört, ha áthúzza rá az eszközt.

A megfelelő leporellóval új geometriai objektumok vagy méretezési eszközök jönnek létre automatikusan, amely örökli az eszköz tulajdonságait. Az objektum-eszközleporellók egyéb objektumokat tartalmaznak, amelyeket ugyanazzal a tulajdonsággal hozhat létre. A méret-eszközleporellók a mérettípusok készletét tartalmazzák. A leporelló megjelenítéséhez kattintson az eszközön lévő nyílra.

Blokkok és xrefek beillesztése

Több lehetőség is rendelkezésre áll, ha eszközt használ egy blokk vagy xref beillesztéséhez.

Blokkdefiníciók frissítése az eszközpalettákon

Az aktuális rajz blokkbeillesztését a program nem frissíti automatikusan, ha a blokkdefiníció módosítása a forrásként szolgáló rajzban történik. Újradefiniálhatja az egy eszköz helyi menüjének eszközével beillesztett blokkokat. Előfordulhat, hogy az Újradefiniálás lehetőség nem érhető el, ha a blokkdefiníció forrása egy rajzfájl, nem pedig egy rajzfájlban található blokk. Rajz beszúrásával létrehozott blokkdefiníció frissítéséhez használja a DesignCenter eszközt.