Rajzi mértékegységek párbeszédpanel

MÉRTEGYS (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Hosszúság

Típus

Beállítja az aktuális megjelenítési formátumot a mértékegységekhez.

Az értékek tartalmazzák az építészeti, decimális, mérnöki, tört és tudományos alakokat. A mérnöki és építészeti formátumok láb-hüvelyk megjelenítést használnak és feltételezik, hogy minden rajzi egység egy hüvelyknek felel meg. A többi formátum képviselhet bármilyen valós világbeli mértékegységet.

Pontosság

Beállítja a hosszegység számára megjelenített decimális helyek vagy törtméretek számát.

Bezárt szög

Megadja az aktuális szögformátumot és az aktuális szögmegjelenítés pontosságát.

Típus

Beállítja az aktuális megjelenítési formátumot a szögekhez.

Pontosság

Beállítja a szögek megjelenítési pontosságát.

A különböző szögmérésekhez a rendszer a következő konvenciókat használja:

  • Tizedes fok: tizedes számok.
  • Újfok: kisbetűs g utótag.
  • Radián: kisbetűs r utótag.
  • Fok/perc/másodperc: d a fokokhoz, ' a percekhez, és " a másodpercekhez, például 123d45'56.7".
  • Geodéziai: N vagy S az északi vagy déli irányszögekhez, fok/perc/másodperc az északhoz vagy délhez képest keletre vagy nyugatra bezárt szöghöz, és E vagy W a kelet vagy nyugat jelzéséhez, például N 45d0'0" E. A szög mindig 90 foknál kisebb, és fok/perc/másodperc formátumban jelenik meg. Ha a szög pontosan észak, dél, kelet, vagy nyugat, csak az égtájat jelző betű jelenik meg.
Az óramutató járásával megegyező

Azt szabályozza, hogy a rendszer a pozitív szögeket az óramutató járásával megegyező vagy az óramutató járásával ellentétes irányban méri-e.

Beillesztési lépték

Kezeli a léptéket az aktuális rajzba beillesztett blokkok és rajzok esetén.

Ha az aktuális rajzban használt egységektől különböző egységekkel létrehozott blokkot vagy rajzot illeszt be, a beillesztési lépték kijavítja az eltérést. Ha nem szeretné léptékezni a blokkot vagy a rajzot, adja meg az Egység nélkül beállítást.

Megjegyzés:

Ha a Beillesztési lépték Egység nélkül értékű a forrás blokkban vagy a célrajzon, a Forrástartalom mértékegysége és a Céltartalom mértékegysége beállítások hivatkozása meghatározza a léptékezési arányt. Ezek a beállítások a Beállítások párbeszédpanel Felhasználói beállítások lapján találhatók.

Az U.S. földmérési láb egy történelmi földmérési mértékegység, amely körülbelül 2 milliomod résszel nagyobb a nemzetközi láb mértékegységnél. Ez a különbség kizárólag az Egyesült Államok térképészeti rendszerében használt léptékek esetében jelentős. Az U.S. földmérési láb beállítás az AutoCAD 2017-alapú termékektől kezdődően támogatott, kizárólag a rajzok beszúrása vagy csatolása esetén. A korábbi verziókban megnyitott rajzok az U.S. földmérési láb beállítást egység nélküliként kezelik.

Minta

Megjelenít egy mintát az aktuális beállításokról az egységekhez és a szögekhez.

Megvilágítás

Az aktuális rajzban lévő fotometrikus fények erősségének mértékegységét szabályozza. A fotometrikus fények a beillesztési léptékkel határozzák meg a renderelésben használt egységeket, így a Beillesztési léptéket az Egység nélkül értéktől eltérő értékre kell állítani.

kezdő Irány

Megjeleníti az Irány beállítása párbeszédpanelt.