MÉRETELFORGATOTT (parancs)

Elforgatott hosszméretezést hoz létre.

Elforgatott méretvonallal rendelkező hosszirányú méretezést hoz létre.

A következő promptok jelennek meg.

Adja meg a méretvonal dőlésszögét
A méretvonalnak az FKR X tengelyéhez viszonyított elforgatási szögét adja meg.
Első segédvonal kezdőpontja
Két pontot ad meg a méretsegédvonal kezdőpontjainak meghatározásához.
Válasszon objektumot
Automatikusan meghatározza az első és a második méretsegédvonal kezdőpontjait a méretezendő objektum kiválasztása után. Egy vonallánc vagy objektum szakaszát is kiválaszthatja egy egységes léptékezésű blokkból.

Kör kijelölésekor a segédvonalak kezdőpontjainak helye a kör középpontja és átmérője, valamint az elforgatott méretvonal szöge alapján számítódik.

Ha egyenest vagy ívet választ ki, a program az egyenes vagy az ív végpontjait használja a segédvonalak kezdőpontjaiként. A méret-segédvonalak eltolhatók az Új méretstílus, a Méretstílus módosítása és az Aktuális stílus felülírása párbeszédpanelek Vonalak és nyilak lapján található Eltolás a kezdőponttól mezőben megadott távolsággal. Ezt az értéket a program a DIMEXO rendszerváltozóban tárolja.

Méretvonal helye
Pont megadásakor az AutoCAD a pont segítségével határozza meg a méretvonal helyét.
Bszöveg
Megjeleníti a helyi szövegszerkesztőt, amellyel a méretszöveget módosíthatja. Speciális karakterek és szimbólumok megadásához lehetőség van a Unicode karakterláncok vagy vezérlőkódok használatára.

Ha a méretstílusban az alternatív mértékegységek megjelenítése nincs bekapcsolva, akkor ezek a szögletes zárójelek ([ ]) segítségével jeleníthetők meg.

A generált méretek megjelenését az aktuális méretezési stílus határozza meg.

Egy vagy többsoros szöveg
Testre szabja a méretszöveget a parancspromptnál. A lemért méretezésméret csúcsos zárójelek között jelenik meg.

Ha a generált értéket is meg szeretné jeleníteni, használjon csúcsos zárójelet (< >). Ha a méretstílusban az alternatív mértékegységek megjelenítése nincs bekapcsolva, akkor szögletes zárójelek ([ ]) segítségével jeleníthetők meg.

Bezárt szög
A méretszöveg elforgatási szögét módosítja.