Információk a táblázat- és cellastílusok használatáról

A táblázatok megjelenését a táblázatstílusuk határozza meg, ami a cellastílusok egy gyűjteménye a címkékhez és adatokhoz. A táblázatban található minden cella rendelkezik ilyen cellastílussal.

Egy új táblázat létrehozásakor először ki kell választania egy táblázatstílust, amely a használandó cellastílusokat tartalmazza. Ezután választhat a vonatkozó cellastílusok közül.

Cellastílusok és -tulajdonságok

A cellastílusok három fő szempontból szabályozzák a cellák megjelenését:

Az adott táblázatstílusokban tárolt cellastílusok a TÁBLÁZATSTÍLUS parancs használatával hozhatók létre vagy érhetők el. Az egyéb stílusokhoz, például szöveg- és méretstílusokhoz hasonlóan a táblázatstílusokat is a rajz- vagy rajzsablon-fájlok tárolják. A táblázatstílusok más rajzokból is importálhatók a DesignCenter segítségével.

Alapértelmezett stílusok

Az alapértelmezett Szabványos táblázatstílus három alapértelmezett cellastílust tartalmaz: Cím, Fejléc és Adat. A Cím és Fejléc cellastílusok Címke típusú cellák, míg az Adat cellastílus egy Adat típusú cella.

A saját cellastílusok létrehozásakor a Címke vagy Adat a kezdőstílusok. Habár az alapértelmezett cellastílusok beállításai is módosíthatók, ezeket jobb változatlanul hagyni, hogy kiindulópontként szolgálhassanak az újabb cellastílusokhoz.