Xref-összehasonlítás eszköztár

Megjeleníti a beállításokat és a parancsokat, ha a csatolt xref-fájlt összehasonlítja a hivatkozott rajzfájl legújabb verziójával.

Az eszköztár parancsai és beállításai

Az xref-összehasonlítási műveletek indításakor megjelenik az Xref-összehasonlítás eszköztár.

A következő vezérlők érhetők el.

Beállítások panel

A Beállítások panel szabályozza, hogy a különbségek, a revízióbuborékok és a sraffozási valamint a szöveges objektumok szűrői hogyan jelenjenek meg az xref-összehasonlító eredményekben. Ha gyakran módosítja a beállításokat, a kényelmesebb hozzáférés érdekében rögzítheti a Beállítások panelt.

Különbség
A villanykörte ikon segítségével kapcsolható be és ki az objektumok láthatósága az összehasonlítás eredményrajzán. A színmintákra kattintva más színeket is kiválaszthat. A Megjelenítési sorrend beállítás szabályozza, hogy mi jelenjen meg legfelül, ha az objektumok átfedésben vannak.
Revízióbuborékok
A revízióbuborékok az aktuális és az összehasonlítandó xref-ek közötti eltérések körül jelennek meg, és változáskészletekbe csoportosítják azokat. A változáskészletek egymáshoz közel eső objektumok, amelyeket a rendszer egy automatikusan meghatározott közös revízióbuborékba sorol. A revízióbuborék színének módosításához kattintson a Buborék megjelenítése ikonra.
Megjegyzés: Az összehasonlítási revízióbuborékokban lévő ívek mérete közvetlenül nem szabályozható. A méretüket a rajz kiterjedéseinek mérete határozza meg.
  • Négyszögletes. Egy külön téglalap alakú revízióbuborékot jelenít meg mindegyik változáskészlet körül a változások jelöléséhez.
  • Poligon. Poligon revízióbuborékokat hoz létre az egyes eltérések körül lévő változásjelölő téglalapok összevonásával.
  • Méret. A változáskészletek és az egyes revízióbuborékok létrehozásához használt téglalapok közötti eltolási távolságot szabályozza.
Szűrők
A szűrők segítségével kizárhat szövegeket vagy sraffozási objektumokat az összehasonlítási eredményből.

Összehasonítás váltása – Be vagy Ki

Ki- vagy bekapcsolja az xref-összehasonlítási eredmények megjelenítését az aktuális rajzban.

Előző vagy következő

Ráközelít az xref-összehasonlítás eredményének mindegyik változáskészletére.

Összehasonlítás bezárása

Kilép az xref-összehasonlításból.