DRAWORDERCTL (rendszerváltozó)

A létrehozott vagy szerkesztett egymást átfedő objektumok alapértelmezett megjelenítési viselkedését szabályozza.

Típus:Egész
Mentés helye:Rajz
Kezdeti érték:3

Érték

Leírás

0

Kikapcsolja az alapértelmezett rajzolási sorrendet: az objektumok módosítása után – függetlenül a rajzolási sorrendtől – az objektum legfelül fog elhelyezkedni a rajz frissítéséig (REGEN) vagy ismételt megnyitásáig. Ez a beállítás kikapcsolja a rajzolási sorrend öröklődését: azok az új objektumok, amelyek az alább felsorolt parancsok segítségével és más objektumok felhasználásával lettek létrehozva, nem az eredeti objektumok rajzolási sorrendjének megfelelően kerülnek besorolásra. Ez a beállítás nagy rajzok szerkesztési sebességének növelésére használható. Az öröklődéssel érintett parancsok: MEGTÖR, LEKEREKÍT, SRAFFOZÁS, SRAFFEDIT, SZÉTVET, METSZ, EGYBEFŰZ, VLEDIT és PÁRH.

1

Bekapcsolja az objektumok alapértelmezett rajzolási sorrendjét: az objektumok módosítása után azok automatikusan a helyes rajzolási sorrendnek megfelelően jelennek meg.

2

Bekapcsolja a rajzolási sorrend öröklődését: azok az új objektumok, amelyek a fent felsorolt parancsok segítségével és más objektumok felhasználásával lettek létrehozva, az eredeti objektumok rajzolási sorrendjének megfelelően kerülnek besorolásra.

3

Teljes rajzolásisorrend-megjelenítést tesz lehetővé. Bekapcsolja az objektumok helyes megjelenítési sorrendjét és a rajzolási sorrend öröklődését.

Megjegyzés: A teljes rajzolási sorrend megjelenítése lelassíthat néhány szerkesztő műveletet.