ELÉR (parancs)

Megnyújtja az objektumokat, hogy illeszkedjenek más objektumok éleihez.

Keres

Áttekintés

Két módot használhat az objektumok meghosszabbításához, a Gyors módot és a Szabványos módot.

Gyors mód. Objektumok meghosszabbításához válassza ki egyenként a meghosszabbítani kívánt objektumokat, és lenyomással és elhúzással adja meg a szabadkézi kijelölési útvonalat, vagy válasszon ki két üres helyet a metsző felfűzés megadásához. Az összes objektum automatikusan határolóélként működik.

A Gyors mód beállításai az alábbiak:

Szabványos mód. Objektumok hosszabbításához először jelölje ki a határolóéleket, majd nyomja meg az Enter billentyűt. Válassza ki a meghosszabbítani kívánt objektumokat. Ha az összes objektumot határvonalként szeretné használni, akkor az első Válasszon objektumot promptnál nyomja le az Enter billentyűt.

A Szabványos mód beállításai az alábbiak:

Megjegyzés: A TRIMEXTENDMODE rendszerváltozó vezérli, hogy az ELÉR parancs alapértelmezés szerint Gyors vagy Szabványos viselkedést eredményez.

A következő promptok jelennek meg a Gyors és a Szabványos módban is.

Válasszon határolóéleket . . .

A kijelölt objektumokkal megadja azokat a határolóéleket, amelyekhez az objektum meg lesz hosszabbítva.

Válassza ki a hosszabbítani kívánt objektumot . . .

Megadja a meghosszabbítandó objektumokat. Nyomja le az Enter billentyűt a parancs befejezéséhez.

Shift+kiválasztás a metszéshez

A kiválasztott objektumokat a legközelebb eső határvonalhoz metszi ahelyett, hogy meghosszabbítaná őket. Ez egyszerű módszert biztosít a metszés és meghosszabbítás közötti váltásra.

Vágóélek

A további kijelölt objektumokkal megadja azokat a határoló éleket, amelyekig terjedően meg kívánja hosszabbítani az objektumot.

Felfűz

Minden objektumot kijelöl, amely metszi a felfűzési vonalat. A felfűzési vonal ideiglenes vonalszakaszok sorozata, amelyeket két vagy több felfűzési pont megadásával adhat meg. A felfűzési vonal nem alkot zárt hurkot.

Metsző

A program kijelöl minden olyan objektumot, amely a két pont által meghatározott területen belül van, vagy metszi azt.

Megjegyzés: A meghosszabbítandó objektumok egyes metsző kiválasztásai nem egyértelműek. Az ELÉR a kijelölést úgy oldja fel, hogy a téglalap alakú metszőablakot az óramutató járásával megegyező irányban követi az első ponttól az első talált objektumig.

Mód

Az alapértelmezett hosszabbítási módot Gyors módra állítja, amely az összes objektumot potenciális határolóélként használja, vagy Szabványos módra, amelyhez a határolóélek kiválasztása szükséges.

VEtítés

Az objektumok meghosszabbításánál használt vetítési módszert adja meg.

Nincs

Nem határoz meg vetítést. Csak azokat az objektumokat hosszabbítja meg, amelyek a határoló élt a háromdimenziós térben metszik.

FKR

A program az aktuális felhasználói koordináta-rendszer (FKR) XY síkjára vetít. Olyan objektumokat hosszabbít meg, amelyek a határoló objektumokat a háromdimenziós térben nem metszik.

Megtekintés

A program az aktuális nézetirány mentén vetít.

éL

Azt határozza meg, hogy a program az objektumot a másik objektum meghatározott éléig, vagy egy olyan objektumig hosszabbítsa-e meg, amelyet a meghosszabbított objektum a háromdimenziós térben metsz.

Kiterjesztés

A program a határoló objektumot természetes útvonala mentén meghosszabbítja, amíg az a másik objektumot, vagy annak meghosszabbítását a háromdimenziós térben nem metszi.

Megjegyzés: Az EDGEMODE rendszerváltozót 1 értékre állítja, hogy a rendszer alapértelmezés szerint a határoló él elképzelt meghosszabbításával hosszabbítsa meg a kiválasztott objektumot.
Nem hosszabbít

A program csak olyan határoló objektumig hosszabbítja meg az objektumot, amely a háromdimenziós térben valóban metszi azt.

Megjegyzés: Az EDGEMODE rendszerváltozót 0 értékre állítja, hogy a rendszer alapértelmezés szerint a kiválasztott határoló élet használja meghosszabbítások nélkül.

VIssza

Visszavonja az ELÉR parancs hatására történt legutolsó változtatásokat.