Információk a tárgyraszterek használatáról

A tárgyraszterek segítségével a tárgyakon pontos helyeket adhat meg, ha egy parancsban pont megadását kéri a program.

Használhat például tárgyrasztereket egy vonal létrehozására egy kör középpontjától egy másik vonal felezőpontjához.

Bármikor meghatározhat tárgyrasztert, ha pont megadását kéri a program. Alapértelmezett esetben ha a mutatót egy objektum valamely tárgyraszter helye fölé mozgatja, megjelenik egy jelölő és egy eszköztipp. Ez a funkció, amelynek AutoSnap a neve, vizuálisan is megjeleníti, hogy melyik tárgyraszter működik.

Tárgyraszterek megadása

Tárgyraszter megadásához egy pont kérése esetén a következők valamelyikét teheti:

Amikor egy tárgyrasztert határoz meg egy pont kérése esetén, a tárgyraszter csak a következő megadandó pont megadásáig működik. A tárgyraszter csak akkor működik, ha a program pontok meghatározását kéri.

Megjegyzés: Ha azt kívánja, hogy a tárgyraszter figyelmen kívül hagyja a sraffozási objektumokat, használja az OSOPTIONS rendszerváltozót.

Futó tárgyraszterek használata

Amennyiben egy vagy több tárgyrasztert ismétlődően kell használnia, bekapcsolhatja a futó tárgyrasztert, amely az összes további parancsban megmarad. Futó tárgyraszterként megadhatja például a Végpont, Felezőpont és Középpont beállításokat.

Tipp: Több működő futó tárgyraszter esetén több tárgyrasztert is kínálhat a program bizonyos helyeken. A pont megadása előtt a Tab billentyűvel léptethet a lehetőségek között.