Összetett objektumok szétvetésének ismertetése

Az összetett objektumokat, például vonalláncokat, méretezéseket, sraffozásokat vagy blokkreferenciákat egyedi elemekre bonthatja.

Az összetett objektumokat, például vonalláncokat, méreteket, sraffozásokat vagy blokkreferenciákat egyedi elemekre bonthatja. Ha példuál szétbont egy vonalláncot, akkor abból egyszerű vonalak és ívek keletkeznek. Blokkreferencia vagy asszociatív méret szétvetésekor a blokkot vagy méretet alkotó objektumok másolata jön létre.

Méretezések és sraffozások szétvetése

Ha méretezést vagy sraffozást vet szét, minden asszociativitás elvész, és különálló vonalak, szövegek, pontok és kétdimenziós szilárdtestek maradnak. Ha már a létrehozáskor automatikusan szeretné szétvetni a méreteket, állítsa a DIMASSOC rendszerváltozót 0 értékűre.

Vonalláncok szétvetése

Egy vonallánc szétvetésekor minden kapcsolódó szélességadat elvész. Az eredményül kapott vonalak és ívek a vonallánc középvonalát követik. Vonalláncot tartalmazó blokk szétvetése esetén a vonalláncot külön kell szétvetni. Gyűrű szétvetését követően a keletkezett objektum szélessége nulla lesz.

Blokkreferenciák szétvetése

Attribútumokat tartalmazó blokk szétvetésekor az attribútumértékek elvesznek, és csak az attribútumdefiníciók maradnak meg. A szétvetett blokkreferencia objektumainak színe és vonaltípusa megváltozhat.

Megjegyzés: A TBEILL (többszörös beillesztés) parancs használatával beszúrt blokkok TBeill Blokk objektumokként jelennek meg, és ezeket nem lehet közvetlenül szétvetni. A tbeill blokkobjektumok a FLATTEN Express Tool eszközzel alakíthatóak át blokk objektummá. (A TBEILL az AutoCAD LT programban nem érhető el.)

Külső referenciák szétvetése

A külső referencia (xref) egy másik rajzban hivatkozott (vagy csatolt) rajzfájl. A külső referenciák és azok függő blokkjai nem vethetők szét.