Attribútum definiálása párbeszédpanel

ATTDEF (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Mód

A blokk beillesztésekor megadott attribútumértékekkel kapcsolatos beállításait adja meg.

Az alapértelmezett értékeket az AFLAGS rendszerváltozó tárolja. Az AFLAGS beállításának megváltoztatása hatással van az új attribútumdefiníciók alapértelmezett módjára, de nincs hatással a meglévő attribútumdefiníciókra.

Láthatatlan

Azt adja meg, hogy a blokk beillesztésekor az attribútumok ne látszanak, illetve ne nyomtatódjanak ki. Az ATTLÁTH parancs felülírja a Láthatatlan módot.

Konstans

A blokk beillesztésekor rögzített értéket társít az attribútumhoz. Ez a beállítás olyan információk esetében használatos, amelyek sosem változnak.

Ellenőrző

Felszólítja a felhasználót az attribútumérték helyességének ellenőrzésére blokk beillesztésekor.

Beállítás

A blokk beillesztésekor az attribútumértékeket az alapértelmezés szerinti értékekre állítja be, anélkül, hogy megjelenítene egy promptot. A Beállító opció csak akkor használható, ha az attribútumértékek promptjai úgy vannak beállítva, hogy megjelenjenek a parancspromptban (az ATTDIA beállítása 0).

Hely rögzítése

Rögzíti az attribútum helyét a blokkreferencián belül. Ha nincs rögzítve, akkor az attribútumot a fogókkal a blokk többi részéhez képest elmozdítható, és a többsoros attribútum átméretezhető.

Többsoros

Megadja, hogy az attribútum értéke több sor szöveget is tartalmazhat, és lehetővé teszi, hogy megadja az attribútum határvonalának szélességét.

Attribútum

Beállítja az attribútum adatait.

Címke

Megadja azt a nevet, amely azonosítja az attribútumot. Adja meg az attribútumcímkét; a szóköz kivételével bármilyen karakterek kombinációját megadhatja. A kisbetűket automatikusan nagybetűkké konvertálja a program.

Prompt

Az attribútumdefiníciót tartalmazó blokkok beillesztésekor megjelenő promptot határozza meg.

Ha nem ad meg promptot, akkor a címke jelenik meg promptként. A Mód területen lévő Konstans opció kiválasztása kikapcsolja a Prompt mezőt.

Alapértelmezés

Az alapértelmezés szerinti attribútumértéket adja meg.

Mező beillesztése gomb

Megjeleníti a Mező párbeszédpanelt, amelyen egy mezőt egy attribútum értékeként és az érték részeként is beilleszthet.

Bekezdéses szöveg szerkesztőjének megnyitása gomb

A Többsoros mód választása esetén megjeleníti a formázó eszköztárral és vonalzóval rendelkező helyi szövegszerkesztőt. Az ATTIPE rendszerváltozó vezérli, hogy a rövidített vagy a teljes Szövegformázás eszköztár jelenik-e meg.

Beillesztési pont

Az attribútum helyét határozza meg. Adjon meg koordináta-értékeket, vagy válassza a Megadás a képernyőn lehetőséget, és a mutatóeszközzel határozza meg az attribútum más objektumokhoz viszonyított elhelyezkedését.

Megadás a képernyőn

A párbeszédpanel bezárásakor megjelenítésre kerül egy Kezdőpont prompt. A mutatóeszközzel határozza meg az attribútum más objektumokhoz viszonyított elhelyezkedését.

X

Az attribútum beillesztési pontjának X koordinátáját adja meg.

Y

Az attribútum beillesztési pontjának Y koordinátáját adja meg.

Z

Az attribútum beillesztési pontjának Z koordinátáját adja meg.

Szövegbeállítások

Az attribútumszöveg igazításának, stílusának, magasságának és elforgatásának beállítása.

Igazítás

Az attribútumszöveg igazítását adja meg.

Szövegstílus

Az attribútumszöveg számára beállít egy előre meghatározott szövegstílust. A betöltött szövegstílusok jelennek meg.

Feliratozási

Azt adja meg, hogy az attribútum feliratozási attribútum-e. Ha a blokk feliratozási, az attribútum tájolása meg fog egyezni a blokk tájolásával.

Szöveg magassága

Az attribútumszöveg magasságát határozza meg. Adjon meg egy értéket, vagy kattintson a Magasság gombra, ha a szövegmagasságot a mutatóeszközzel szeretné megadni. A magasság a kezdőpont és a megadott pont távolsága.

Ha olyan szövegstílust választ, amelynek rögzített a magassága (bármilyen érték a 0.0-n kívül), vagy az Illeszt opciót választotta az Igazítás listában, akkor a Magasság opció nem lesz elérhető.

Elforgatás

Az attribútumszöveg elforgatási szögét határozza meg. Adjon meg egy értéket, vagy kattintson az Elforgatás gombra, ha az elforgatás szögét a mutatóeszközzel szeretné megadni. Az elforgatás szöge a kezdőpont és a megadott pont által meghatározott szög lesz.

Ha az Illeszt vagy a Beilleszt opciót választja az Igazítás listából, akkor az Elforgatás opció nem lesz elérhető.

Határvonal szélessége

Többsoros attribútum esetén azt a maximális sorhosszt adja meg, amely után a szöveg a következő sorban folytatódik. A 0.000 érték azt jelenti, hogy a szöveg sorainak hossza nincs korlátozva.

Ez az opció egysoros attribútumok esetén nem áll rendelkezésre.

Illesztés a legutóbbi attribútum alá

Az attribútumcímkét közvetlenül az előzőnek megadott attribútum alá helyezi.

Ha előtte nem hozott létre attribútumdefiníciót, ez az opció nem érhető el.