-SZÍN (parancs)

Beállítja az új objektumok színét a parancspromptból.

Megadható szín az AutoCAD Színindexből (szín neve vagy száma), egy színkatalógusból, illetve megadható True Color szín is.

Megadhatja a szín számát (1-től 255-ig) vagy a szín nevét (az első hét szín nevét). Megadhatja például a vörös színt az 1 ACI-szám vagy a vörös ACI-név beírásával.

Beírhatja a fólia vagy blokk szöveget is. Ha a blokk szót írja be, a program az alapbeállítás szerinti színnel (feketével vagy fehérrel, a háttértől függően) rajzolja az objektumokat mindaddig, amíg az objektumok csoportosítva nem lesznek egy blokkba. Amikor beilleszti a blokkot egy rajzba, akkor a blokkban lévő objektumok a SZÍN eredeti beállításait öröklik.

Megjegyzés: Ha színkeverési módszert használt a blokk objektumának rajzolása során, a blokk beillesztése vagy a blokk színének megváltoztatása komplex eredményt ad.

Ha a fólia szót írja be, az új objektumok annak a fóliának a színét veszik át, amelyen a program létrehozza őket. További információt a színek fóliákhoz történő hozzárendeléséről a FÓLIA parancs leírásánál talál.

Ha a parancsprompthoz a -SZÍN parancsot írja be, a következő promptok jelennek meg.

True color

Egy true color színt határoz meg a kiválasztott objektum számára. Egy true color szín megadásához írjon be három, 0 és 255 közötti számot, egymástól veszővel elválasztva őket.

Színkatalógus

A kiválasztott objektum színeként egy betöltött színkatalógus egy színét adja meg. Adja meg egy telepített színkatalógus nevét.

A színkatalógus nevének megadása után a program promptot jelenít meg, amely felkéri, hogy adja meg a szín katalógusbeli nevét.