A DGNIMPORT konverziós táblázata

A következő táblázat az importálható DGN-objektumokat és -funkciókat sorolja fel, és megjegyzéseket tartalmaz a fordítás hatókörére vonatkozóan is.

DGN-DWG konverziós táblázat

MicroStation

Autodesk-termék

Megjegyzések

Geometriai elemek Geometriai objektumok A következő DGN-elemekből DWG-objektumok keletkeznek: vonal, Intelligens vonal, Vonal karakterlánc, többszörösvonal, alak, összetett lánc, összetett alak, ív, ellipszis, görbe, B-spline görbe és mintázat. A mintázat elemek csak egyszerű stílusúak lehetnek. A kétszínű átmenet tulajdonságok is támogatottak.
Szintek

Fóliák

A DNG-szintek automatikusan velük egyenértékű DWG-fóliákká alakulnak. A DGN-szintnevekben található érvénytelen karakterek helyére szóközök kerülnek.

Színek Színek Az RGB-értékek alapján a program szükség szerint minden színt vagy ACI (AutoCAD színindex), vagy TrueColor indexre fordít le.
Vonalstílusok Vonaltípusok

A vonaltípusok megfelelő megjelenítéséhez a DGN-fájlban hivatkozott MicroStation RSC (erőforrásfájlnak) érvényes AutoCAD támogatási fájl keresési útvonalon kell lennie a számítógépen, amikor importálja vagy csatolja a DGN-fájlt.

A dinamikusan léptékezett vonalstílusokat (Szabványos DGN vonalstílusok 1-7) rögzített léptékű vonaltípusokká konvertálja a program. A létrejövő vonaltípusok figyelembe veszik a DGN-fájl egy nézetében használt aktuális nagyítást az importáláskor vagy a DGN-fájlként történő csatoláskor az AutoCAD programban.

Megjegyzés:

Ahhoz, hogy helyesen lehessen importálni a szokásos V7 vonalstílusokat, a MicroStationben előbb be kell állítani a „Fit View” (Nézet igazítása) és a „Save Settings” (Beállítások mentése) opciókat.

Cellák

Blokkok

A cellákból blokkok keletkeznek. A cellákhoz rendelt címkékből konstans blokkatrribútumok keletkeznek.

Szövegelemek, szövegstílusok Egysoros szöveg objektumok, bekezdéses szöveg objektumok, szövegstílusok A hiányzó SHX-betűtípusok helyett a FONTALT rendszerváltozó által megadott AutoCAD szöveg-betűtípust használja a program. Az acad.fmp fájl (AutoCAD) vagy az aclt.fmp fájl (AutoCAD LT) segítségével az SHX-szövegbetűtípusok DGN-szövegbetűtípusoknak feleltethetők meg.

Az AutoCAD TrueType és SHX betűtípusai a MicroStation V7-be való exportáláskor Engineering (Műszaki) formátumúak lesznek. Ennek eredménye számos vizuális eltérés lehet.

Táblázatok Táblázatok A DGN-ben táblázatot jelentő cellákból blokkok keletkeznek.
Méretek, méretstílusok Méretek, méretstílusok A méretek nagysága, térköze, stílusa és alakja kissé eltérhet egymástól. Ha lehetséges, megmarad a méretezés asszociativitása, a helyez méretértékek pedig mindig megőrződnek.
Mezők Mezők

A mezőkből általában statikus szöveg lesz. Ez alól csak azok a mezők képeznek kivételt, amelyek mindkét termékben ugyanúgy viselkednek. Ilyenek a LétrehozásDátuma/CreateDate, a MentésDátuma/SaveDate és a NyomtatásDátuma/PlotDate dátummezők, továbbá a Szerző/Author, a Fájlnév/Filename és a Fájlméret/Filesize dokumentumtulajdonság-mezők.

Ha a DGN-importálási beállítások párbeszédpanelen bejelöli a „Szövegcsomópontok szétvetése szöv.elemekre” négyzetet, a mezőkből szöveg keletkezik.

Raszterképek Raszterképek A következő képfájltípusok támogatottak: .bmp, .cal, .tif, .png, .tga, .jpg, .pcx, .gif, .rlc, .bil és .pct. Semmilyen más képfájltípus nem támogatott.
DGN-referenciák DWF-referenciák .dwg és a .dgn fájltípus támogatott. Más, nem DGN fájltípusok (így a következők: .cel, .h, .s, .d, .rdl és .cgm) is támogatottak.
DGN-tervmodell DWG-modell A DGN-fájlban kiválasztott tervmodellből DWG-fájl készül.
DGN-lapmodell DWG-elrendezés Csak az elsődleges tervmodellre hivatkozó lapmodellek kerülnek importálásra. A DGN-lapmodellekből a DWG-fájlban elrendezések keletkeznek.