Információk a MicroStation DGN-fájlok importálásáról

A V7 DGN- és a V8 DGN-fájlokban lévő adatokat az AutoCAD programba importálhatja és az adatokat DWG-fájlokba mentheti.

Az importálási folyamat az alapvető DGN-adatokat megfelelő DWG-fájladatokká és specializált adatokká alakítja. Számos fordítási beállítás áll rendelkezésre a különböző adatok, például szöveg elemek vagy külső referenciák kezelési módjának megadásához. Módosíthatja a szövegelemeket és külső referenciákat, és a DGN-egység beállításai alapján kiválaszthatja a konverziós egységeket.

Megjegyzés: Importálhat minden DGN-fájlt, azokat is, amelyek kiterjesztése nem .dgn.

Tudnivalók a korlátozásokról

Az importálási folyamat olyan DGN objektumokat és tulajdonságokat kezel, amelyek problémamentesen korrelációba hozhatók a DWG objektumokkal és tulajdonságokkal. A MicroStation szintjei például közvetlenül AutoCAD fóliákká vannak leképezve. Előfordulhat azonban, hogy a DWG objektumokkal és tulajdonságokkal nem közvetlen korrelációban lévő DGN objektumokat és tulajdonságokat nem tudja teljesen leképezni. A következők a hibából fakadó ismert korlátozások.

A MicroStation objektumok és egyéb adatok importálásának részleteiről lásd a DGNIMPORT konverziós táblázatot.

A MicroStation objektumok importálásánál végrehajtott mértékegység-átalakítások részleteit lásd a DGNIMPORT mértékegység-megfeleltetési táblázatban.

Javaslatok

A MicroStation® DGN fájlformátumú adatok átvitelének optimalizálásához célszerű, ha a MicroStation rajzok készítője betartja a következő ajánlásokat:

Konverziós egységek

A DGN-fájlok importálásakor győződjön meg arról, hogy a DWG-fájl rajzi egységei egyezzenek a DGN-fájl fő vagy másodlagos mértékegységeivel. Tegyük fel például, hogy méter főmértékegységet használó DGN-fájlt importál, és a másodlagos mértékegység milliméter. A DWG-fájl rajzi egységeit méterre állíthatja. A DGN-fájl importálásakor a DGN-importálási beállítások párbeszédpanelen adja meg a főmértékegységeket a konvertálási egységként.

Egyéni vonalstílus-definíciók importálása

Ha egy DGN-fájl nem tartalmaz vonaltípus-definíciókat, és ezek a definíciók nem léteznek egy *.rsc fájlban sem a támogatási útvonalon, akkor a DGN-fájl minden vonaltípusa folytonos vonaltípusként jelenik meg az AutoCAD programban. Az egyéni vonaltípusok megjelenítése érdekében másolja a megfelelő *.rsc fájlokat a támogatási útvonalra. Másik lehetőségként adja hozzá az RSC-fájl útvonalát a keresési útvonalhoz az AutoCAD programban a Beállítások párbeszédpanelen (Fájlok lap, Támogatási fájlok keresési útvonala).

Hivatkozott DGN-fájlok importálása

DGN-fájl importálásakor a program megjeleníti a DGN-importálási beállítások párbeszédpanelt. A hivatkozott DGN-fájlok blokkreferenciába konvertálásához válassza az Importálás az aktuális rajzba lehetőséget és a Referenciák ford. blokk vagy xref objektummá lehetőséget. A hivatkozott DGN-fájlok DWG külső referenciákká végzett konvertálásához győződjön meg arról, hogy mindkét lehetőség törölve van.

Microstation szabványos vonalstílusok

Ne használja a MicroStation 1–7 szabványos vonaltípusait. Ezeknek a vonalstílusoknak a méretezése kimeneti eszközkoordinátákon alapul. A legjobb eredményt egyéni vonalstílusok használatával érheti el.

Rendezési megfeleltetések beállításának kezelése

A rendezési megfeleltetések határozzák meg, hogyan fordítja a rendszer a DGN-tulajdonságokat DWG-tulajdonságokká. A DGN-leképezési beállítások párbeszédpanelen létrehozhat, módosíthat, átnevezhet vagy törölhet leképezésfordításokat a vállalat CAD-szabványai alapján. Például:

A DGN-leképezési beállítások párbeszédpanel megjelenik, ha a DGN-beállítások importálása vagy a DGN-exportálási beállítások párbeszédpanelen a Leképezési beállítások gombra kattint. A DGNLEKÉPEZÉS parancsot is használhatja a párbeszédpanel megjelenítéséhez.