MÉRETSUGÁR (parancs)

Sugárméretet hoz létre kör, illetve ív esetében.

Keres

Megméri a kiválasztott kör vagy ív sugarát, és a méretszöveget úgy jeleníti meg, hogy elője tesz egy sugárjelet. Az eredményül kapott sugárméret fogók segítségével könnyen áthelyezhető.

A következő promptok jelennek meg.

Válasszon ívet vagy kört
Kört, ívet vagy ívszakaszt ad meg vonalláncokon. A lekerekítéseket a program íveknek tekinti.
Méretvonal helye

Meghatározza a méretvonal szögét és a méretszöveg helyét. Ha a méret egy íven kívülre mutat, és ezért a méret az ív mellé kerül, a program automatikusan ívsegédvonalakat rajzol.

Bszöveg

Megjeleníti a helyi szövegszerkesztőt, amellyel a méretszöveget módosíthatja. Speciális karakterek és szimbólumok megadásához lehetőség van a Unicode karakterláncok vagy vezérlőkódok használatára. Lásd: Vezérlőkódok és különleges karakterek.

Ha a méretstílusban az alternatív mértékegységek megjelenítése nincs bekapcsolva, akkor ezek a szögletes zárójelek ([ ]) segítségével jeleníthetők meg.

A generált méretek megjelenését az aktuális méretezési stílus határozza meg.

Egy vagy többsoros szöveg

Testre szabja a méretszöveget a parancspromptnál. A lemért méretezésméret csúcsos zárójelek között jelenik meg.

Ha a generált értéket is meg szeretné jeleníteni, használjon csúcsos zárójelet (< >). Ha a méretstílusban az alternatív mértékegységek megjelenítése nincs bekapcsolva, akkor szögletes zárójelek ([ ]) segítségével jeleníthetők meg.

A méretszöveg tulajdonságai az Új méretstílus, a Méretstílus módosítása és a Méretstílus felülírása párbeszédpanel Szöveg lapján állíthatók be.

Bezárt szög

A méretszöveg szögét módosítja.