PDFBEÁLL (parancs)

PDF-alávetítés átmenetét, kontrasztját és monokróm beállításait állítja be.

Keres

Ha egyetlen PDF-alávetítést választ ki, a Halványítás, a Kontraszt és a Monokróm alapértelmezett értékei a kiválasztott alávetítés tulajdonság-beállításai lesznek. Ha több alávetítést választ ki, a Csillapítás, a Kontraszt és a Monokróm alapértelmezett értéke ugyanaz marad, mint amit a parancs utolsó használatakor beállított.

A PDF háttérszínének a beállításához nyissa meg a Tulajdonságok palettát.

Megjegyzés: A PDFBEÁLL és –PDFBEÁLL parancsok azonosak. Az alávetítés halványítása, kontrasztja és monokróm beállításai a BEÁLLÍT paranccsal is módosíthatók.

A következő promptok jelennek meg.

Csiallapítás

Az alávetítés csillapítás funkcióját szabályozza. A megadható értékek 0-tól 100-ig terjednek. Minél nagyobb az érték, annál világosabban jelennek meg a vonalak az alávetítésben. Közvetetten a kontraszt hatással dolgozik; a nagyobb kontrasztérték az alávetítést a háttérhez keveri, ha a halványítást nagyobb értékre állítja.

Kontraszt

Az alávetítés kontrasztját és közvetett módon a csillapítását szabályozza. A megadható értékek 0-tól 100-ig terjednek. Nagyobb érték esetén több képpont elsődleges vagy másodlagos színe kerül előtérbe. Alapértelmezett érték=75.

Monokróm

Az összes vonalas grafika színtelítettségét szabályozza a fénysűrűség megtartásával. Bekapcsolása esetén a vonalas grafika a szürke különböző árnyalataiban jelenik meg a feketétől kiindulva, ha a szín fényerejének mértéke 50%-os vagy nagyobb. Ha a háttérszín fényereje 50%-nál alacsonyabb, akkor a színek negatívba fordulnak, vagyis a legsötétebb rész fehér lesz, a legvilágosabb területek pedig feketék lesznek.